Programează-te

DentalQ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Program

Luni - Vineri: 08:00 - 20:30
Sâmbătă: 08:00 - 14:00
Duminică: Închis

Zambetul – cat de important este pentru sanatatea generala

Cuprins
prevenirea cariilor dentare

Zambetul pare a fi un lucru ușor. Dar, în realitate, zambetul are mult mai multă putere decât se recunoaște în mod obișnuit. Știați că un zâmbet mai frecvent vă poate îmbunătăți semnificativ starea generală de sănătate, stima de sine și fericirea? Vom trece în revistă avantajele zâmbetului în această postare, împreună cu sfaturi pentru menținerea unui zâmbet sănătos.

Avantajele zâmbetului

Toată lumea a trecut prin obișnuita dimineață „proastă”, când nimic nu pare să meargă cum vrea. Îți verși cafeaua, rămâi blocat în trafic în drum spre serviciu, apoi te lovești de deget în timp ce ieși pe ușă. Cu toate acestea, fie că văd un copil zâmbind, fie că sunt întâmpinata de un zâmbet larg din partea unui pacient sau a unui coleg de serviciu, ziua mea se îmbunătățește întotdeauna și mă trezesc și eu zâmbind.

Este adevărat că s-a demonstrat științific că zambetul sporește fericirea. Cu ce altceva, totuși, ne poate ajuta?

Vă îmbunătățește starea de spirit

Zambetul nu numai că vă face să păreți vesel, dar vă face și să vă simțiți fericit. Acești neurotransmițători „care te fac să te simți bine” intră în corpul tău atunci când zâmbești datorită unui răspuns chimic care este declanșat de mușchii feței tale:

  • Dopamina
  • Endorfinele
  • Serotonina

Pe scurt, endorfinele vă ajută să vă simțiți mulțumiți și în largul vostru. În plus, acestea au capacitatea de a reduce durerea în mod natural, ceea ce este benefic pentru organism în situații stresante sau inconfortabile. Dopamina și serotonina, care îmbunătățesc starea de spirit și au proprietăți antidepresive proprii, sunt de asemenea eliberate atunci când zâmbiți.

Reduce stresul

Fie că ne place sau nu, stresul are un impact asupra tuturor. Din fericire, o abordare simplă pentru a diminua disconfortul este să zâmbim.

Indiferent dacă un zâmbet este autentic sau nu, acesta declanșează o reacție fiziologică în creierul nostru. Serotonina este unul dintre hormonii eliberați prin acest proces care ajută la reducerea stresului.

În plus, zâmbetul reduce anxietatea și ritmul cardiac, care sunt adesea crescute în timpul situațiilor stresante. Încercați să zâmbiți data viitoare când vă simțiți anxios, chiar dacă nu vă face să vă simțiți mai bine imediat.

Vă întărește imunitatea

Știm acum că simplul fapt de a zâmbi ne face să ne simțim mai fericiți, mai puțin melancolici și mai puțin stresați.

Potrivit studiilor, toate aceste lucruri întăresc rezistența organismului nostru împotriva unor boli precum gripa și răceala comună. Într-un studiu, răceala comună a fost administrată la peste 300 de voluntari. S-a demonstrat că participanții prezentau un risc mai scăzut de a contracta boala dacă raportau că au avut emoții mai fericite și mai pozitive înainte de a fi expuși la virus. Conform unui studiu, zambetul ne poate prelungi viața!

Este contagios – într-un sens pozitiv!

Zâmbiți și dumneavoastră când cineva vă zâmbește? Nu mă pot abține să nu zâmbesc și eu dacă văd că un copil, un vecin sau chiar un străin îmi zâmbește. Motivul este că, potrivit științei, zâmbetul este contagios.

Mimetismul facial este reacția care face ca acest lucru să se întâmple. Atunci când zâmbești cuiva, creierul acestuia receptează zâmbetul și ți-l trimite înapoi. Conform studiilor, acționăm în acest fel pentru a ne identifica, a ne raporta și a răspunde individului.

Zâmbetul nu numai că vă îmbunătățește starea de spirit, ci și starea de spirit a aproape tuturor celor din jurul dumneavoastră, creând o buclă de feedback pozitiv în care vă simțiți mai fericiți și zâmbiți mai mult. Pe parcursul zilei, zâmbetul tău îi poate face pe mulți alții să zâmbească! Destul de minunat, nu-i așa?

Valoarea de a avea un zambet sănătos

„Sunteți dentist, deci bineînțeles că credeți că un zâmbet sănătos este important”, poate vă întrebați. Acest lucru este corect, dar există alte persoane care subliniază valoarea de a avea un zâmbet bun decât dentiștii. Cercetătorii și psihologii sunt de acord că a avea un zâmbet sănătos este benefic.

Zambetul îți îmbunătățește încrederea și aspectul.

Ați realizat că zâmbetul vă poate face să păreți mai tânăr? În plus, vă face să păreți mai abordabil, relaxat și prietenos. De la a vă aminti să zâmbiți la un interviu de angajare până la încercarea de a face noi cunoștințe, această informație poate fi utilă în multe contexte diferite.

În plus, zâmbetul dvs. vă poate afecta sentimentul de respect de sine. Oamenii pot dori să fie în preajma dvs. dacă zâmbiți liber, deoarece vă face să păreți mai abordabil și mai deschis. Cu toate acestea, oamenii vă pot evita dacă vă ascundeți zâmbetul.

Există o legătură între sănătatea orală și cea generală.

Sănătatea dumneavoastră generală poate fi văzută prin starea dinților dumneavoastră. Conform cercetărilor, numeroase boli și afecțiuni mai târziu în viață sunt direct legate de o gură nesănătoasă, inclusiv

  • Afecțiuni cardiace
  • Accident vascular cerebral
  • Alzheimer
  • Diabet

Este posibil ca medicul dumneavoastră dentist să fie nevoit să încerce să salveze dintele dacă gura dumneavoastră se infectează și nu se primește tratament. Pentru aceasta sunt de obicei necesare proceduri mai ample, cum ar fi terapia gingiilor, coroane dentare sau chiar extracții dentare.

Din acest motiv, îmi place să mă concentrez asupra măsurilor preventive. Menținerea unei bune sănătăți orale și a sănătății generale depinde de prevenirea și identificarea timpurie a problemelor dentare.

Cum să vă mențineți zambetul sănătos

Mă angajez să îmi ajut pacienții să obțină zâmbetul sănătos pe care îl visează, indiferent dacă credeți că zâmbetul dvs. este sănătos în acest moment sau că are nevoie de unele lucrări. Cu toate acestea, există și câteva activități simple pe care le puteți efectua acasă pentru a promova un zâmbet sănătos:

Mențineți un regim adecvat de igienă orală.

  • Spălați-vă pe dinți. de 2 ori pe zi.
  • În fiecare zi, folosiți ața dentară și gândiți-vă să folosiți apă de gură.
  • Spălați-vă limba.

Faceți din alegerile unui stil de viață sănătos o prioritate.

  • Asigurați-vă că rămâneți hidratat.
  • Feriți-vă de băuturile acide sau zaharoase.
  • Continuați să consumați o dietă echilibrată.
  • Renunțați la fumat.
Facebook
WhatsApp
Twitter
X
LinkedIn
Email
Telegram

Alte postari:

plomba de amalgam

Plomba de amalgam – De ce sa o inlocuiesti?

Timp de mulți ani, plomba de amalgam a fost investigata, evaluata, examinata și reexaminata. Tehnologia din amalgam (de culoare argintie) se dezvoltă, fiind disponibile tot mai multe informații privind efectele

Citește mai mult »

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai rezervat consultatia gratuita ?

Mai ai o sansa!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!

Felicitari!

Ai castigat o 

CONSULTATIE GRATUITA

Ora
Minute
Secunde

Profita Acum si Beneficiezi de una dintre cele 5 Consultatii Gratuite pentru clienti noi. Completeaza Formularul si te vom contacta noi pentru a programa consultatia.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!