Programează-te

DentalQ

Program

Luni - Vineri: 08:00 - 20:30
Sâmbătă: 08:00 - 14:00
Duminică: Închis

Tipuri de aparate dentare

Fiecare persoană este unică, deci pentru fiecare pacient se potrivește acel tip de aparat dentar adaptat nevoilor lui. În timp ce eficiența și timpul mai scurt de tratament pot fi criteriile esențiale pentru unii pacienți, pentru alții pot prima criterii cum ar fi cele de natură estetică sau legate de numărul de vizite necesare în timpul tratamentului.
În concordanță cu aceste nevoi, medicul tău ortodont DENTALQ îți va recomanda un anumit tip de aparat, iar decizia finală va fi luată de comun acord cu condiția că varianta aleasă să fie cea care aduce beneficiile maxime.

ani
de experiență
1 +
pacienți
fericiți
0 k
Aparat Dentar Bucuresti

Tipuri de aparate ortodontice

Aparate dentare mobile.

Acesta este un tip de aparat clasic, utilizat în tratamentul anomaliilor dento-maxilare la copii (poate fi aplicat încă din dentiția de lapte pentru a favoriza o dezvoltare armonioasa a arcadelor și obținerea de spațiu pentru erupția dinților definitivi. În dentiția mixta se folosește pentru a corecta dinții permanenți erupți în poziții greșite. Deoarece realizează o corecție lentă, acestea nu sunt dureroase pentru copii dar necesita o complianță crescută din partea acestora pentru a-și atinge scopurile, lucru care poate determina o realizare incompletă a țelurilor propuse.

Aparate dentare miofuncționale

Sunt dispozitive care utilizează forțele generate de musculatura din jurul gurii pentru corecția anomaliilor dento-maxilare în dentiția temporara si mixta. Acestea se adresează corecției obiceiurilor vicioase și a efectelor produse de acestea (obiceiuri legate de suptul degetului, respirația orala, deglutiție infantilă – înghițirea cu limba poziționata între dinți, poziția incorecta a limbii în repaus sau pronunțarea cuvintelor etc.). Acestea se poartă noaptea și câteva ore în timpul zilei pentru a produce efectele scontate.

Aparatele extraorale (masca faciala Delaire, dispozitiv Headgear)

Aceste tipuri de aparate au drept rol principal obținerea de modificări de natura ortopedica faciala (corecția deficitului sau excesului de dezvoltare ale maxilarului). Sunt eficiente la vârste mici (până în 10-11 ani) și pot aduce îmbunătățiri majore de ordin facial, facilitând obținerea unei mușcături corecte în etapa ulterioară de tratament cu aparat fix.

Disjunctorul maxilar clasic

Reprezintă un dispozitiv fix care se poate sprijini și pe dinții de lapte și care determină o lărgire eficientă a maxilarului și mai rapidă decât cea a unui aparat mobil.

Aparate dentare clasice cu brackeți metalici.

Aparatul fix clasic este alcătuit din brackeți lipiți pe fiecare dinte în parte, arcurile metalice (sârmele) și elementele de legătură dintre bracket și arc, de obicei module (elastice) care pot fi colorate sau transparente și care se schimbă la fiecare control. Pentru astfel de aparate controalele se efectuează lunar.

Aparate dentare clasice cu brackeți fizionomici (safir / ceramică)

Reprezintă o variantă estetică a aparatului cu brackeți metalici. Principalul său avantaj este reprezentat în mod evident de o vizibilitate mai redusă decât a celui metalic, brackeții fiind la culoarea dintelui. Ca dezavantaje sunt de menționat riscurile legate de spargerea sau desprinderea brackeților cu necesitatea de a înlocui elementele afectate, lucru care se traduce printr-o pierdere de timp în tratament și apariția unor costuri suplimentare.

Aparatul dentar modern autoligaturant (FACE Evolution sau Damon)

Aceste tipuri de aparate prezintă avantajul unor forțe de mică intensitate ce determină corecțiile dorite cu un confort sporit pentru pacient.
Sistemul de prindere în cazul acestor aparate este sub forma de clapete metalice, lucru care determină o eficiență mai mare a sistemului, o igienă sporită, vizite mai rare la ortodont (la 6 săptămâni comparativ cu 4 săptămâni pentru aparatul clasic) și un timp total de tratament de cele mai multe ori mai mic decât în cazul aparatului clasic. Aceste caracteristici sunt cele care îi determină pe cei mai mulți dintre pacienți să aleagă aparatele autoligaturante în favoarea celor clasice.

Aparatul dentar invizibil (Spark sau Invisalign).

Acest tip de aparat este reprezentat de fapt de o serie de gutiere total transparente, cu o grosime redusă, care îmbracă dinții și realizează, treptat, pe măsură ce sunt schimbate, corecția poziției lor și corecția mușcăturii.
Aligner-ele (gutierele) sunt realizate în urma unei planificări 3D, complet digitalizate, pacientul având ocazia să vizualizeze de dinaintea începerii tratamentului rezultatul estimat.
Prezintă numeroase avantaje printre care lipsa accidentelor prezente uneori în tratamentul cu aparate fixe (desprinderea brackețiilor, arcuri care jenează, lovirea dinților in brackeți, etc.), posibilitatea de a consuma unele alimente interzise în perioada purtării aparatului fix, igiena mult mai ușor de realizată, și nu în ultimul rând un zâmbet încrezător pe toată durata tratamentului.
De cele mai multe ori, având acțiune sincronă pe dinți și realizând încă de la începutul tratamentului unele mișcări ce pot fi efectuate doar în etape ulterioare în tratamentul cu aparat fix, timpul de tratament este mai redus; de asemenea vizitele sunt mult mai rare în comparație cu dispozitivele fixe.
Principalul dezavantaj al acestora este legat de necesitatea unei cooperări impecabile a pacientului pentru ca ele să funcționeze (timp de purtare – zi și noapte – cu excepția meselor).
Uneori estimările realizate de Soft-uri nu sunt de 1:1 cu ce se întâmplă în realitate, fiind vorba despre acțiunea asupra unor țesuturi biologice cu particularități pentru fiecare pacient. Din acest motiv, de cele mai multe ori este nevoie de serii suplimentare de gutiere pentru ca tratamentul sa aibă un rezultat corect și complet.

Dispozitivele Benefit

În zilele noastre, grație tehnologiei, rezultatele tratamentului ortodontic au devenit din ce în ce mai predictibile. Dispozitivele Benefit reprezintă unul dintre mijloacele care ne susțin în obținerea rezultatelor dorite. Acestea utilizează ortoimplanturi ca ancoraj (sprijin) scheletal și pot fi utilizate în numeroase scopuri, printre care:
– Disjuncția la copiii aflați la finalul creșterii când sutura palatinala (de pe mijlocul boltei palatine – cerul gurii) este deja greu de deschis cu ajutorul unui disjunctor clasic; pentru obținerea unor rezultate predictibile la utilizarea măștii faciale Delaire pentru stimularea dezvoltării maxilarului.
– Distalizarea dinților (deplasarea către posterior) din sectoarele laterale și corecția mușcăturii în unele cazuri în care în trecut singură opțiune de tratament era cea cu extracții de premolari sau molari.
– Sprijin pentru aducerea pe arcadă a dinților incluși. 
– Rezolvarea ocluziei deschise prin sprijin pentru intruzia (ridicarea) dinților de pe zonele laterale.
– Utilizarea sincronă cu aparatele dentare invizibile pentru a crește predictibilitatea rezultatelor. 
– Disjuncții chirurgicale la pacienții adulți care nu mai prezintă unități dentare pe zonele posterioare.

Splintul Dentar (gutiera de repozitionare ATM)


De cele mai multe ori exista o diferență între poziția în care mușcăm în mod obișnuit și cea în care articulația noastră temporo-mandibulară este într-o situație ce îi conferă sănătate pe termen lung.
Acest lucru se definește printr-o ocluzie instabilă cu potențial traumatic pentru toate elementele sistemului dento-masticator: dinți, parodonțiu, mușchi masticatori, ATM.
Diagnosticarea acestei poziții corecte reprezintă, în ortodonția prezentului o practică ce oferă o mai bună perspectivă asupra obiectivelor planului de tratament.
Acest dispozitiv se utilizează așadar atât în scop diagnostic cât și în scop de relaxare musculară și repoziționare a condicilor mandibulari în ATM înainte de tratamentul ortodontic, de cel protetic sau de cel chirurgical. Cu ajutorul lui pot fi depistate contactele dentare anormale care duc la o deviere a mandibulei de la traseul normal de închidere și care determină lezarea componentelor ATM.

APARAT DENTAR

530

320 RON

Primul pas catre un zambet perfect:

Aparat Dentar Bucuresti

Program clinică

Vă așteptăm cu drag în clinica noastră!
Luni-Vineri
08:00 – 20:00
Sâmbătă
09:00 – 15:00
Duminică
Închis

Contact:

Contactează-ne

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Serviciul ales

Nu ai rezervat consultatia gratuita ?

Mai ai o sansa!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!

Felicitari!

Ai castigat o 

CONSULTATIE GRATUITA

Ora
Minute
Secunde

Profita Acum si Beneficiezi de una dintre cele 5 Consultatii Gratuite pentru clienti noi. Completeaza Formularul si te vom contacta noi pentru a programa consultatia.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!