Programează-te

DentalQ

Program

Luni - Vineri: 08:00 - 20:30
Sâmbătă: 08:00 - 14:00
Duminică: Închis

Tratamentul de canal la microscop

Endodonția este ramura a stomatologiei care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afecțiunilor pulpei dentare (“nervul”) si are ca scop menținerea dinților naturali.

Tratamentul endodontic (cunoscut si sub denumirea de “tratament de canal “sau “scoaterea nervului”) este una din cele mai frecvente proceduri stomatologice ce consta in îndepărtarea conținutului canalelor radiculare, dezinfecția si sigilarea lor cu materiale biocompatibile, prietenoase cu organismul omului, cu scopul de a salva dintele natural si de a ii restabili funcționalitatea.

Un tratament de canal la microscop corect îți poate salva dintele de la extracție, asigurând sănătatea rădăcinilor si păstrarea dintelui pentru o perioada îndelungata de timp, adeseori pe parcursul întregii vieți. Pentru aceasta, mai trebuie îndeplinită o condiție obligatorie : restaurarea coronara a dintelui tratat (plomba, coroana dentara, etc) care trebuie realizata la timp.

ani
de experiență
1 +
pacienți
fericiți
0 k
PREVINE PARODONTOZA

Când este necesar un tratament de canal la microscop?

Când dintele este deteriorat de carii profunde, traumatisme sau alte cauze, bacteriile pot pătrunde in pulpa dentara provocând inflamații care pot fi foarte dureroase (pulpita dentara) si pot duce la pierderea vitalității dinților. 

Daca aceasta nu este tratata la timp, poate apărea o infecție la vârful rădăcinii dintelui, fiind însoțită de durere si umflaturi (abces dentar). Chiar si in cazurile in care durerea nu este resimtita, bacteriile pot afecta osul de sustinere, provocand, in cele mai grave cazuri, chiar si pierderea dintilor.

Principalul motiv pentru care un dinte necesita tratament de canal este caria dentara netratata la timp ce afecteaza nervul dintelui ducand la inflamarea acestuia. De aceea la DentalQ recomandam pacientilor controale periodice la 6 luni pentru a preintampina astfel de complicatii dureroase. Alte posibile cauze : accidente/traumatisme, tratamente de canal vechi, boli parodontale severe, trauma ocluzara, etc

Întrebări frecvente

La baza fiecărui tratament de succes sta un diagnostic bun. Înainte de orice tratament de canal este necesara o radiografie sau tomografie, după caz. In cadrul clinicii DentalQ avem la dispoziție toate mijloacele de investigație imagistica 2D si 3D full digitale, reușind astfel sa oferim pacienților tratamente rapide, eficiente si fără drumuri suplimentare in centrele de radiologie.

După analiza radiografiei, este necesara o bună inspectare clinica a dintelui cu ajutorul microscopului dentar, colectând astfel toate datele necesare stabilirii diagnosticului. O dată ce diagnosticul a fost stabilit tratamentul endodontic poate începe.

Primul pas consta in realizarea anesteziei locale ce presupune injectarea unei substanțe anestezice care blochează temporar si reversibil excitabilitatea fibrelor nervoase, inhibând durerea. Pentru a spori confortul pacienților noștri folosim spray-uri sau gel anestezic la nivelul gingiei, anestezia fiind in felul acesta nedureroasa.

După câteva minute, anestezia s-a instalat si putem izola dintele cu ajutorul unui sistem de izolare denumit DIGA, o membrana de cauciuc care împiedica bacteriile din saliva sa pătrundă in interiorul canalelor. Una din condițiile necesare realizării unui tratament dentar de calitate este izolarea dintelui cu diga dentara. Astfel, prognosticul tratamentului este unul mult mai bun.

Este necesara îndepărtarea completa a țesutului dentar cariat.

Identificarea tuturor canalelor este posibila datorita utilizării microscopului dentar. In cadrul clinicii noastre, tratamentele de canal sunt realizare exclusiv cu ajutorul microscopului dentar LEICA, medicul reușind sa vadă detalii care cu ochiul liber nu ar putea fii văzute.

O dată ce canalele au fost vizualizate, este necesara curățarea si dezinfecția lor. Utilizam mijloace moderne si rapide  VDW GOLD de instrumentare si curățare a canalelor radiculare, reușind sa reducem numărul de ședințe si durata lor. Având la dispoziție tehnologie de ultima generație si medici experimentați, la DentalQ tratamentele endodontice se realizează într-o singura ședința.

După ce canalele au fost curățate si dezinfectate, acestea sunt sigilate cu materiale biocompatibile (obturația de canal), iar la exterior dintele este reconstruit cu fibra de sticla.

Pentru a asigura succesul unui tratament de canal si pentru ca dintele sa rămână funcțional o perioada mare de timp, este necesara aplicarea unei coroane dentare, coroana ce va sigila tot tratamentul si va reda dintelui rezistenta, funcționalitatea si aspectul estetic natural.

Ce este microscopul dentar și care sunt avantajele folosirii lui în endodonție?

În domeniul stomatologiei, precizia unei intervenții face diferența. De aceea, in clinica DentalQ folosim tehnici si tehnologii moderne care ne ajuta sa oferim pacienților noștri tratamente precise si confortabile.

Microscopul este un accesoriu indispensabil când vorbim despre tratamentele de canal. El oferă medicului luminozitate si vizibilitate sporită. Cu ajutorul lui, medicul endodont reușește să vadă ceea ce nu ar putea vedea cu ochiul liber (canale secundare, accesorii, anatomii atipice, fisuri dentare, perforații sau instrumente fracturate), crescând semnificativ șansele de reușita a unui tratament de canal.

Echipa noastra, formata din medici specialiști cu experienta, pasionați de ceea ce fac, este focusată pe calitatea serviciilor si confortul oferit fiecărui pacient. In clinica DentalQ punem accent pe calitatea excelenta a serviciilor medicale, de aceea realizam tratamente de canal cu ajutorul microscopului LEICA, îmbunătățind precizia, dar si eficienta procedurii.

Un tratament de canal realizat corect cu ajutorul mijloacelor moderne poate salva un dinte de la extracție. Șansele de reușită a unui tratament de canal la microscop realizat in condiții optime sunt de 95% iar a unui retratament peste 80%. In ultimii ani, perfecționarea metodelor de tratament endodontic a condus la reducerea numărului de dinți extrași. Din ce in ce mai mulți dinți distruși sau infectați sunt astăzi tratați cu succes si păstrați pe arcada, datorita performantelor obținute prin tratamentele de canal.

Situații care in trecut implicau numeroase vizite dureroase la medicul dentist s-au transformat azi in ședințe scurte, confortabile si lipsite de durere.

NU! Este o procedura complet nedureroasa. Tratamentele de canal se realizează sub anestezie locala. In timpul intervenției, pacientul nu simte nici un disconfort.
Un tratament de canal este privit adesea cu îngrijorare de către pacienți. Din păcate mitul unei intervenții dureroase ii determina pe multi dintre pacienți sa amâne vizita la medicul dentist ceea ce duce de multe ori la complicații mult mai grave si costisitoare pentru pacient. Încurajam pacienții sa respecte cu strictele controalele periodice si sa nu amâne vizita la medicul dentist.

De cele mai multe ori pacientii resimt o jena dureroasa 1-2 zile, in special la masticatie. Sunt situatii cand pacientii resimt dureri mai intense sau tumefactii in dreptul dintelui tratat, durerii ce persista pana la 7 zile. Este important ca in urma interventiilor endodontice, sa respectati cu strictete atat medicatia prescrisa de medicul specialist, cat si indicatiile acestuia.

Durata tratamentului de canal depinde de complexitatea cazului (coroana si pivoți metalici vechi ce trebuie îndepărtați, numărul si anatomia canalelor, prezenta obturațiilor de canal vechi sau a unui corp străin, etc) de la 30 de minute pana la 2 ore.

Pentru a îți asigura un tratament endodontic de scurta durata, dar si cu un grad de reușită sporit, specialiștii de la DentalQ îți pun la dispoziție tehnologii inovative de tratament. Oferim pacienților noștri tratamente realizare exclusiv cu microscopul dentar, asigurând un diagnostic de precizie si un tratament sigur, non-invaziv.

TERAPIA DURERII cu LASER

După un tratament de canal, dintele este mai puțin rezistent?

De cele mai multe ori, dinții care necesita tratamente de canal sunt dinții cu distrucții coronare mari si cu o rezistentă mai mica la forțele masticatorii. Cu ajutorul tratamentelor de canal moderne reușim azi sa salvam dinți care in trecut erau extrași.

La finalul tratamentului, medicul endodont recomanda protejarea dintelui prin aplicarea unei corone dentare. In acest fel durata de viata a dintelui pe arcada este prelungita semnificativ.

In clinica DentalQ te așteptăm cu o echipa completa de specialiști in endodonție si protetica dentara, pregătiți sa colaboreze pentru sănătatea zâmbetului tău, iar tu te bucuri de o îngrijire completa in cadrul aceleiași clinici.

Precum fundația unei clădiri, tratamentul de canal reprezinta suportul si baza unui zâmbet frumos dar si sănătos. Alegând tratamentul de canal la microscop, alegeți practic păstrarea dinților naturali ca o fundație peste care medicul protetician alături de un tehnician dentar talentat, prin intermediul coroanelor si fațetelor dentare, construiesc zâmbetul perfect.

Program clinică

Vă așteptăm cu drag în clinica noastră!
Luni-Vineri
08:00 – 20:00
Sâmbătă
09:00 – 15:00
Duminică
Închis

Contact:

Contactează-ne

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Serviciul ales

Nu ai rezervat consultatia gratuita ?

Mai ai o sansa!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!

Felicitari!

Ai castigat o 

CONSULTATIE GRATUITA

Ora
Minute
Secunde

Profita Acum si Beneficiezi de una dintre cele 5 Consultatii Gratuite pentru clienti noi. Completeaza Formularul si te vom contacta noi pentru a programa consultatia.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!