Programează-te

DentalQ

Program

Luni - Vineri: 08:00 - 20:30
Sâmbătă: 08:00 - 14:00
Duminică: Închis

DentalQ KIDS

Pedodonția este ramura stomatologiei care are în vedere sănătatea orala a copiilor și adolescenților.
Pedodonția nu înseamnă doar tratarea afecțiunilor copiilor, ci și educarea copiilor și părinților pentru prevenirea afecțiunilor dințișorilor de lapte și ale celor definitivi.
Acest rol este unul deosebit de important si va pune bazele unei conduitei de prevenție a afecțiunilor dentare a adultului de mai târziu.

ani
de experiență
1 +
pacienți
fericiți
0 k
SIGILARE DENTARA

Medicul pedodont – dentistul copiilor

Pedodontul este medicul stomatolog special pregătit profesional pentru a avea grija de sănătatea orala a copilului, așa cum medicul pediatru are grija de sănătatea lui generala. Copiii necesita o atenție deosebită atunci când vine vorba de tratamentul dinților iar medicul specialist pedodont este cel care le poate oferi ajutorul și sprijinul moral necesar. Vizitele periodice și periajul dentar al dinților copiilor țin caria dentară la distanță.

Cum sa iți pregătești copilul pentru vizita la stomatolog?

 1. Spunei copilului tău ca veți merge sa cunoașteți medicul dentist
 2. O metodă de relaxare a acestuia este citirea unei cărți amuzante cu tema vizita la stomatolog. Copilul este foarte curios așa că trebuie să i se povestească despre echipa medic-asistentă și despre rolul acestora în cabinet.
 3. Niciodată nu speria copilul că va fi dus la medic să i se facă injecție pentru că nu a fost cuminte sau că va fi dus la medicul stomatolog drept pedeapsă pentru că nu s-a spălat pe dinți. Aceste afirmații sperie copilul și acesta devine necooperant.
 4. Întotdeauna trebuie să se vorbești pozitiv despre medicul stomatolog
 5. Planifica vizitele in cabinet pentru controlul periodic.

Prima vizită la medicul dentist

Prima vizita la medicul stomatolog pedodont ar trebui sa aibă loc o dată cu erupția primilor dinți de lapte, in jurul vârstei de 6 luni-1 an. Acest lucru permite copilului sa se familiarizeze atât cu pedodontul, cat si cu mediul cabinetului si oferă șansa medicului de a le recomanda părinților metode de prevenire a cariilor, dar si de a depista precoce leziunile.
Recomandarea specialiștilor DentalQ este ca această primă vizită să aibă loc atunci când nu este necesar un tratament propriu zis, astfel încât prima experiență să fie relaxată și confortabilă pentru copil

Ce este ședința de acomodare?

Ședința de acomodare este o vizită distractivă și educativă în cadrul căreia copiii:

 1. Vor face cunoștința cu echipa prietenoasă a clinicii
 2. Vor descoperi ambientul special creat pentru ei, cabinetele personalizate cu animații și spațiile amenajate conform categoriei de vârstă

Vizita de acomodare la medicul stomatolog permite

 1. Familiarizarea copilului cu echipamentele, sunetele și instrumentarul dintr-un cabinetului stomatologic
 2. Examinarea stării de sănătate a dinților copilului, identificarea eventualelor afecțiuni ale gingiei, maxilarelor și ale țesuturilor orale
 3. Evaluarea riscului de apariție a cariilor dentare și recomandarea, după caz, a sigilărilor dentare
 4. Prezentarea metodelor de prevenție a accidentelor sau leziunilor de la nivelul cavității orale
 5. Informarea cu privire la dezvoltarea normală a aparatului dento-maxilar (în funcție de vârsta copilului, se va lua în considerare și o evaluare ortodontică)
 6. Examinarea mușcăturii copilului și identificarea unor posibile obiceiuri vicioase

Cele mai frecvente afecțiuni dentare ale copiilor

 1. Caria dentara – Lipsa igienei, împreuna cu plăcerea de a manca dulciuri, pot duce la apariția cariilor
 2. Accidente – Copiii, prin definiție, au nevoie sa se joace si sa fie activi. De multe ori cad sau se lovesc accidental, ceea ce poate, in unele cazuri sa ducă la o urgentă dentara, precum lezarea, crăparea sau chiar pierderea unui dinte. Într-un astfel de caz, este necesara o vizita la medicul pedodont de urgenta.
 3. Probleme ortodontice – Corectarea danturii din timp creste șansele unei danturi sănătoasa si aliniata la maturitate.
 4. Utilizarea excesiva a suzetei si sugerea degetului mare – Pot duce la mușcătura deschisa, un tip de mușcătură in care dinții superiori nu reușesc să atingă dinții inferiori. In asemenea cazuri, medicul pedodont va recomanda, cel mai probabil, utilizarea unui aparat dentar.
 5. Boli gingivale – frecvente si in rândul copiilor. Sunt adesea însoțite de inflamație si umflarea gingiilor si sunt cauzate de igiena dentara precara.

Mersul la dentist devine o joacă!

În trecut, tratamentele dentare au făcut mulți pacienți sa capete teama de dentist, motiv pentru care problemele avansează și în momentul în care deja apare durerea, variantele de tratament se reduc și riscurile cresc. Acum totul a devenit mult mai ușor și avem posibilitatea sa le oferim pacienților încă de la vârste fragede o frumoasă experienta la dentist, prevenind problemele grave ale cavității orale.
O bună sănătate orala și o monitorizare constanta a dinților încă de la primii ani când apar, ne ajuta sa asiguram minimizarea tratamentelor stomatologice în viata de adult. Poate de multe ori exista tendința sa neglijam dinții temporari (așa-numiții “dinți de lapte”) în ideea ca ei oricum se schimba, însa nu trebuie sa uitam un lucru extrem de important și anume ca dinții definitivi se afla în dezvoltare, in os, sub dinții de lapte, așadar orice patologie a dinților temporari poate influenta negativ sănătatea dinților de adult.

Vino și tu la medicul pedodont sa verifici sănătatea orală a copilului tău. Te așteptam cu drag!

SIGILARE DENTARA

640

340 RON

Aparati copilul de carii !

Oferta cuprinde:

Pedodontie

Program clinică

Vă așteptăm cu drag în clinica noastră!
Luni-Vineri
08:00 – 20:00
Sâmbătă
09:00 – 15:00
Duminică
Închis

Contact:

Contactează-ne

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Serviciul ales

Nu ai rezervat consultatia gratuita ?

Mai ai o sansa!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!

Felicitari!

Ai castigat o 

CONSULTATIE GRATUITA

Ora
Minute
Secunde

Profita Acum si Beneficiezi de una dintre cele 5 Consultatii Gratuite pentru clienti noi. Completeaza Formularul si te vom contacta noi pentru a programa consultatia.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!