Programează-te

DentalQ

Program

Luni - Vineri: 08:00 - 20:30
Sâmbătă: 08:00 - 14:00
Duminică: Închis

Sinus Lift

Sinusurile maxilare sunt cavități mari, goale și pline cu aer, aflate în grosimea oaselor maxilare. În mod obișnuit, dinții superiori posteriori (din spate) se află în dreptul acestor cavități și orice infecție a acestor dinți poate invada și sinusul maxilar ducând la apariția de sinuzita maxilară de cauza odontogenia (adică provocată de dinți).

Dimensiunea, formă, întreaga anatomie a acestor cavități poate fii văzută și pe o radiografie panoramică 2D, însă pentru un diagnostic precis și un plan de tratament cât mai complet, medicul chirurg va recomandă o tomografie maxilara, o analiză 3D. La DentalQ ne bucurăm de un centru de radiologie propriu unde putem realiza orice tip de investigație imagistică 2D și 3D, iar tu nu vei mai fi nevoit să pierzi timp cu drumuri inutile către centrele de radiologie. Sub același acoperiș, beneficiezi de o consultație de specialitate, investigații imagistice 2D și 3D și în numai 60 de minute obții răspunsul la toate întrebările pe care le ai.

ani
de experiență
1 +
pacienți
fericiți
0 k
Implant dentar

Ce este sinus lift?

Sinus lift este o manoperă chirurgicală de mărire a volumului de os la maxilarul superior, în spate, realizată înainte sau în timpul ședinței de înserare a implanturilor dentare.

Atunci când dimensiunea zonei osoase de sub sinus este mai mare de 10 mm este posibilă inserarea unui implant standard fără probleme. Însă când nu avem la dispoziție măcar acești 10 mm de masă osoasă , este necesară o manoperă suplimentară de creștere a volumului de os , denumită sinus lifting sau augmentarea sinusala.

Ce implică procedura de sinus lift?

Există 2 metode de mărire a volulumui de os aflat sub sinusul maxilar și de pregătire a zonei pentru implanturile dentare.

Tehnică frecvent realizată în cazul pierderilor mari de volum osos. Incizia este realizată în zona laterală a osului. Apoi cu ajutorul unor echipamente speciale, se realizează o fereastră la nivelul sinusului maxilar prin care medicul chirurg, cu multă grijă și finite, ridică membrană sinusului sub care aplică material de adiție ososa până la nivelul dorit.

Tehnică preferată atunci când mărirea volumului osos cu 2-3 mm este suficientă pentru a insera implanturile dentare. Incizia este realizată pe mijlocul crestei de os . Se crează un orificiu în os și forarea până la nivelul sinusului maxilar. Cu ajutorul unor instrumente speciale se realizează deschiderea atentă a sinusului, fără a leza membrană sinusului. Această este ridicată și sub ea va fii aplicat materialul de augmentare osoasă .

Intervenția de sinus lifting poate fi făcută separat sau în aceeași ședința cu inserarea implanturilor dentare, însă condiția de baza este că implanturile imediat ce au fost applicate să aibă o stabilitate foarte bună (să nu miște în materialul de adiție osoasă).

Recomandări și sfaturi utile după intervenția de sinus lift:

Dacă ai trecut printr-o intervenție de sinus lift trebuie să știi că în zilele următoare poate apărea o umflătură și o sângerarea minoră. Sunt reacții normale care nu trebuie să te sperie. Specialiștii DentalQ recomandă aplicarea compreselor reci în primele 48 de ore pentru a limita umflătură. Edemul maxim este la 72 de ore după intervenție, apoi începe să scadă până la dispariția completă.

Durerea va fi gestionată medicamentos. Vei primi o rețeta cu antibiotice, antinflamatoare, analgezice și un spray salin pentru a metine nasul umed.

  • Timp de 2 săptămâni este indicat să eviți suflarea nasului, strănutul cu gură închisă, folosirea paiului atunci când vrei să bei ceva sau orice ar putea crea presiune la nivel sinusal și ar putea dizloca materialul de adiție.
  • În cee ace privește alimentația, sunt recomandate alimentele moi și băuturile reci, evita alimentele dure și mâncarea foarte condimentată.
  • În primele 24 de ore nu este recomandat periajul dentar, însă apoi poți începe să cureți zona respectivă folosind periuțe moi, paște de dinți și ape de gură speciale pe care medicul ți le va recomandă și care te vor ajută să menții zona cât mai curată.
  • Evita fumatul în primele 2 săptămâni și activitatea fizică intensă.
  • Respectă cu strictețe controalele periodice.

Program clinică

Vă așteptăm cu drag în clinica noastră!
Luni-Vineri
08:00 – 20:00
Sâmbătă
09:00 – 15:00
Duminică
Închis

Contact:

Contactează-ne

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Serviciul ales

Nu ai rezervat consultatia gratuita ?

Mai ai o sansa!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!

Felicitari!

Ai castigat o 

CONSULTATIE GRATUITA

Ora
Minute
Secunde

Profita Acum si Beneficiezi de una dintre cele 5 Consultatii Gratuite pentru clienti noi. Completeaza Formularul si te vom contacta noi pentru a programa consultatia.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!