Programează-te

DentalQ

Program

Luni - Vineri: 08:00 - 20:30
Sâmbătă: 08:00 - 14:00
Duminică: Închis

Implant Dentar

Un implant dentar reprezintă cea mai modernă și eficientă modalitate de înlocuire a dinților pierduți.

La DentalQ punem accent pe măsurile de prevenție, igienizarea personală acasă asociată cu igienizări profesionale și controale bianuale reprezintă cea mai eficientă soluție de diagnosticare și tratarea precoce a tuturor afecțiunilor dentare. În cazul în care s-a ajuns totuși la pierderea definitivă a dinților, poți apela cu încredere la specialiștii noștri pentru efectuarea unui tratament cu implanturi dentare. Fie că ai pierdut un dinte, mai mulți sau chiar întreagă dantură, cu ajutorul implanturilor dentare și tehnicilor moderne de implantologie, specialiștii DentalQ îți pot redă încrederea în ține atunci când zâmbești.

ani
de experiență
1 +
pacienți
fericiți
0 k
TERAPIA DURERII cu LASER

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este practic o rădăcina artificială, un șurub din titan, zirconiu sau alte materiale biocompatibile, ce este inserat la nivelul oaselor maxilare și pe baza căruia refacem funcționalitatea și estetică pierdută o dată cu extracția unuia sau mai multor dinți. Tratamentul cu implanturi dentare este unul conservator în comparație cu o lucrare tradițională de tip punte dentară, fiind eliminată necesitarea sacrificării dinților vecini.

În cadrul clinicii DentalQ punem mare accent pe calitate. Utilizăm sisteme consacrate de implanturi dentare, implant dentar Megagen sau implant dentar Nobel Biocare, cu ajutorul cărora reușim să oferim tratamente sigure și de lungă durată.

Care sunt avantajele unui tratament cu implanturi dentare?

Atunci când pierdem unul sau mai mulți dinți ne este clar afectată calitatea vieții. Zâmbetele largi se transformă în zâmbete mai timide, mesele copioase într -un vis frumos, masticația este mult îngreunată și ne este afectată chiar și vorbirea. Este foarte important că un dinte extras să fie înlocuit cât mai repede pentru a preîntâmpina diferite tipuri de complicații (migrări ale dinților restanți, pierderi osoase importante etc), complicații ce îngreunează tratamentul și cresc semnificativ costurile. Există mai multe variante de a înlocui absența unuia sau mai multor dinți, tratamentul cu implanturi dentare fiind clar unul de elecție.

În comparație cu tratamentul clasic de înlocuire a dinților absenți prin punți dentare. Dinții extrași sunt înlocuiți fără a mai fi nevoie să sacrificăm dinții vecini.

Uită de disconfortul creat de protezele mobile atunci când mănânci, vorbești sau zâmbești. Alegând tratamentul cu implanturi dentare poți beneficia de o dantură fixă, ancorată pe implanturi, care arată și se simte la fel că dinții naturali.

Pacienții cu implanturi dentare realizează o masticație corectă, fiind îmbunătățită nutriția și digestia.

Care sunt etapele unui tratament cu implanturi dentare?

În cadrul acestei ședințe vei primi toate informațiile de care ai nevoie înainte de a începe un tratament cu implanturi dentare. Împreună stabilim necesitatea și alegem tipul de implant care ți se potrivește cel mai bine.  Specialistul îți va recomandă diferite tipuri de radiografii sau investigații imagistice necesare înaintea oricărui tip de tratament cu implanturi dentare.

Și pentru că timpul este o resursă foarte importantă a fiecăruia din noi, la DentalQ am creat un centru de radiologie propriu în care putem realiza orice tip de investigație imagistică 2D sau 3D reușind astfel să eliminăm numeroasele drumuri suplimentare și să eficientizam timpul acordat.
La finalul acestei ședințe, care durează în general 60 de minute, vei avea răspuns la toate întrebările pe care le aveai în ceea ce privește durata, etapele și costurile unui astfel de tratament.

A două etapă constă în realizarea unei igienizări profesionale. Înainte de orice tip de intervenție chirurgicală orală, fie de înserare a implanturilor dentare sau o simplă extracție dentară, este recomandată o igienizare profesională, o curățare, pentru a reduce riscul de apariție a unor suprainfectări. Nu întotdeauna, dar de multe ori pacientului îi este recomandat să înceapă cu 1 zi înainte de intervenția chirurgicală un tratament cu antibiotic.

Este o procedura nedureroasă, fiind făcută sub anestezie locală. Implantul este inserat la nivelul osului maxilar printr-o procedura chirurgicală pe cât se poate de minim invazivă, de multe ori specialiștii DentalQ reușind acest lucru fără a mai fii nevoie de incizii mari la nivelul gingiei.

Experiență vastă în domeniul implantologiei dentare, specializările și tehnologia modernă din dotare fac că specialiștii DentalQ să poată realiza orice tip de tratament cu  implanturi dentare, de la cele mai simple până la cele mai complexe cazuri, cu grad mare de dificultate.

În funcție de situație, există 3 tipuri de abordare a tratamentului cu implanturi dentare:

  • inserarea imediată a implantului dentar,  postextracțional, adică în aceeași ședința cu extracția dintelui irecuperabil. Implantul este plasat în locul dintelui extras, în general fiind necesar și adiție de os în jurul lui.
  • inserarea amânată a implantului dentar, la 1-2 luni de la extracția dintelui, perioada în care gingia se vindecă complet.
  • inserarea întârziată, la 4-6 luni după extracția dentară, după refacerea integrală a osului.

După aplicarea unui implantul dentar, în funcție de situație poate fi aplicată o coroana dentară provizorie (încărcarea imediată). În această situație, deasupra implantului dentar va fi montat un bont protetic, element ce face legătură între implant și coroana dentară.

În situația în care se decide că implantul să nu fie încărcat imediat, medicul implantolog va monta deasupra implantului dentar fie un șurub de vindecare (cu rol de a proteja filetul implantului), șurub ce nu este vizibil în gură deoarece gingia va fi suturată deasupra lui,  fie un conformator gingival (cu rolul de modelare corectă a gingiei), element ce va fi vizibil în gură și necesită o igienizare corectă, gingia fiind suturată în jurul lui.

La DentalQ ne dorim să oferim pacienților tratamente stomatologice sigure, calitative și confortabile. Am ales cele mai performante tehnologii pentru că pacienții noștri să aibă parte de o experiență cât mai plăcută.

Laserul EpicX Biolase, prin efectul de biostimulare, reduce durerea și edemul post operator, grăbind vindecarea. Imediat după inserarea a implanturilor dentare, recomandăm pacienților terapia durerii cu laser, o ședința scurtă de câteva minute care te va scuti de disconfortul post operator.

La final, specialistul DentalQ îți va oferi toate indicațiile de care ai nevoie pentru ca tu sa ai parte de o vindecare ușoară si un tratament de durata. Succesul tratamentului pe termen lung este mult influențat de igiena orala personala, făcuta acasă prin diferite mijloace de curățare a dinților, dar si periodic, profesional, in cabinetul dentar cu instrumente si aparatura speciala, menite sa protejeze implantul si țesuturile din jur. Te vom învăța cum sa realizezi un periaj corect si îți vom recomanda cele mai eficiente tehnici si produse de îngrijire orala. Grija noastră pentru tine nu se oprește aici, pacienții noștri intra într-un program de monitorizare periodica atenta. Te vom anunța in timp util de necesitatea controalelor periodice asigurându-ne ca zâmbetul tău sa rămână sănătos și să te bucuri de el o perioada lunga de timp.

Când este recomandat tratamentul cu implant dentar?

Sunt situații când dintele este afectat atât de mult încât nu mai poate fii salvat și este necesară extracția lui. Dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți trebuie să știi că implantul dentar este cea mai eficientă metodă de a ii înlocui. Decizia este bine să fie luată cât mai repede, pentru a preîntâmpina diverse complicații nedorite ce vor îngreuna viitoarele tratamente (migrări dentare, pierderi importante de volum osos, mobilizarea dinților rămași, probleme și dureri ale articulației temporo-mandibulare, etc.)

Recuperarea și recomandări după implantul dentar:

Recuperarea după ședința de înserare a implanturilor depinde de cât de extinsă a fost intervenția chirurgicală. În cazul pacienților cărora li se inseră 1-2 implanturi în aceeași ședință, recuperarea este ușoară, fără disconfort. În situația unor intervenții mai ample ce implică numeroase extracții dentare, inserarea mai multor implanturi și manopere de adiție de os, pacienții pot simți un disconfort local mai intens, edem, echimoze, sângerări și dureri ce vor fii gestionate medicamentos cu antibiotice și antiinflamatoare în următoarele zile.

Pentru a evita posibile complicații, este bine să țineți cont de sfaturile specialistului:

  • După intervenție se recomandă o compresa rece pe zona respectivă pentru a reduce inflamația
  • Trebuie respectată medicația recomandată de către medic, tratament cu antibiotice și antiinflamatoare
  • Evitați masticația pe zona respectivă – nu este indicat să atingeți zona operată în primele ore, pentru a nu provoca sângerare suplimentară
  • Reluați periajul zonei așa cum medicul va indică, folosind periuțe moi, paște de dinți și ape de gură speciale, pentru a nu permite acumularea de placă bacteriană, evitați periuță electrică
  • Se recomandă o atenție sporita în ceea ce privește alimentația. Evitați alimentele și băuturile fierbinți, alimente ce ar putea rămâne la nivelul plăgii și ar putea suprainfecția zona (ex: pâinea cu semințe , etc), consumați alimente moi și evitați alcoolul
  • Evitați fumatul – respectați controalele periodice recomandate de către medicul specialist

Care sunt contraindicațiile unui implant dentar?

Tratamentul cu implanturi dentare nu este indicat pacienților cu diabet zaharat necontrolat. În cazul acestor pacienți, implantul poate fii o soluție de tratament în situația în care glicemia este ținută sub control medicamentos iar pacientul respectă dietă alimentară.

De asemenea, implantul dentar nu este indicat pacienților cu afecțiuni ale oaselor, afecțiuni oncologice sau alte tipuri de afecțiuni în care orice tip de intervenție chirurgicală le pune viață în pericol. În această situație este necesară o colaborare interdisciplinară foarte strânsă între medicul implantolog, cardiolog, neurolog, hematolog, etc

Implanturile dentare nu sunt recomandate pacienților sub vârstă de 18 ani la care procesul de creștere osoasă încă nu s-a încheiat. Dacă această este limita inferioară de vârstă recomandată, este bine de știut că o limita superioară nu există, atâta timp cât sănătatea generală a organismului permite.

Pacienții fumători trebuie să știe că tratamentul cu implanturi dentare este posibil în cazul lor, însă succesul tratamentului poate fii periclitat pe termen lung.

Șanse ca implantul dentar să fie respins de organism?

În ultimii ani implanturile dentare au primit îmbunătățiri majore, crescând astfel rată de succes la 98%. Sunt confecționate din metale biocompatibile, având forme și suprafețe tratate adecvat astfel încât șansele de integrare în organismul omului sunt maxime.

În clinica DentalQ respectăm toate normele și protocoalele internaționale, folosim tehnologii și sisteme de implanturi consacrate Megagen și Nobel Biocare astfel încât nu întâmpinăm eșecuri în tratamentele cu implanturi dentare. Totuși, dacă igienă dentară personală și recomandările medicului specialist nu sunt respectat, tratamentul cu implanturi dentare poate fii compromis.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații nedorite, oferim suport pacienților noștri în ceea ce privește tehnicile corecte de igienizare și realizarea la timp a controalelor și igienizărilor periodice.

Sunt prea în vârstă pentru implantul dentar?

Dacă există o limită inferioară a pacienților calificați pentru implanturi dentare, 18 ani, vârstă la care se consideră încheiat procesul de creștere a oaselor maxilare, limita superioară nu există.

Orice pacient, indiferent de vârstă lui, poate beneficia de tratament cu implant dentar atât timp cât sănătatea generală a organismului o permite.

Cât timp rezistă un implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv medical care, dacă este aplicat și întreținut corect, poate rezistă toată viață. Atât timp cât vei ține cont de sfaturile specialistului și vei avea o igienă dentară corespunzătoare, implanturile dentare rezistă o perioada foarte lungă de timp. Pacienții DentalQ intră într-un proces de monitorizare foarte atent. Periodic specialiștii noștri vor oferi sfaturi și recomandări astfel încât tu să te bucuri o perioada foarte lungă de timp de zâmbetul tău.

Te așteptăm la DentalQ să ne cunoaștem și să găsim împreună soluția ideală de tratament pentru ține.

Program clinică

Vă așteptăm cu drag în clinica noastră!
Luni-Vineri
08:00 – 20:00
Sâmbătă
09:00 – 15:00
Duminică
Închis

Contact:

Contactează-ne

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Serviciul ales

Nu ai rezervat consultatia gratuita ?

Mai ai o sansa!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!

Felicitari!

Ai castigat o 

CONSULTATIE GRATUITA

Ora
Minute
Secunde

Profita Acum si Beneficiezi de una dintre cele 5 Consultatii Gratuite pentru clienti noi. Completeaza Formularul si te vom contacta noi pentru a programa consultatia.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!