Programează-te

DentalQ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Program

Luni - Vineri: 08:00 - 20:30
Sâmbătă: 08:00 - 14:00
Duminică: Închis

Albirea dentara. Tot ce trebuie să știi

Cuprins
albirea dentara

Albirea dentara este un procedeu din ce in ce mai popular printre pacientii nostri. Ce trebuie sa stiti despre acest procedeu?

 

Albirea dentara functioneaza pentru orice tip de dinte?

  • Nu, motiv pentru care este esențial să vă consultați medicul dentist înainte de a alege un tratament de albire dinți, deoarece nu toate decolorările pot fi remediate prin albire.
  • De exemplu, dinții cu subtonuri galbene se vor albi cel mai probabil frumos, în timp ce dinții cu subtonuri maro ar putea să nu se albească deloc.
  • Coroanele, fațetele, plombele și capacele nu sunt candidate pentru albirea dinților.
  • În plus, nu va funcționa dacă aveți un dinte deteriorat sau o decolorare indusă de medicamente.

Albirea dentara dăunează smalțului dinților sau este sigură?

Ce face dintele sa fie alb?

  • Smalțul este țesutul care acoperă exteriorul unui dinte uman. Deși mai multe minerale alcătuiesc smalțul, cel mai comun este hidroxiapatita, un fosfat de calciu. Culoarea albă inerentă a calciului este responsabilă de culoarea dinților noștri.
  • Însă smalțul conține și nuanțe de gri și galben, deci nu este complet alb. În ciuda faptului că este cel mai dur țesut din corpul uman, este translucid și lasă lumina să treacă prin el. Aceasta evidențiază stratul de dentină, care se află sub smalț.
  • Dentina, care este mai galbenă și mai închisă la culoare decât smalțul, contribuie la culoarea dinților dumneavoastră. Astfel, relația este destul de simplă: dinții care au smalțul mai puternic sunt mai albi.

Având în vedere aceste cunoștințe, ar fi absurd să vă supuneți unui proces de albire a dinților care implică îndepărtarea smalțului, deoarece dinții ar sfârși prin a arăta din ce în ce mai galbeni.

Dinții vor fi mai sensibili dupa albirea dentara?

Dinții vor deveni mai sensibili timp de aproximativ 24 de ore după procedura de albire a dinților. Dinții devin mai sensibili atunci când ne albim din cauza deshidratării lor. Sensibilitatea este, prin urmare, minimă și trecătoare. Sensibilitatea dispare după o perioadă de 24 de ore, când umiditatea revine.

Gelurile de albire a dinților pe bază de peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă sunt extrem de sigure pentru dinții dumneavoastră.

  • În timp ce kiturile pentru acasă folosesc peroxidul de carbamidă, mai blând, sistemele de albire in clinica, precum Zoom, folosesc adesea peroxid de hidrogen 25%.
  • O seringă de gel de îngrijire orală Relief® ACP, care conține nitrat de potasiu pentru a ajuta la controlul sensibilității, este inclusă în pachetele de albire Zoom. Pacienții primesc acest gel pentru a-l lua acasă.
  • Gelul Opalescence este cel pe care îl folosesc pentru kiturile de albire a dinților la domiciliu. Nitratul de potasiu și fluorul, sau PF, sunt ingrediente din gelul de albire Opalescence care ajută la menținerea sănătății smalțului în timpul albirii.
  • Dezmințind mitul că toate gelurile sunt acide, toate gelurile au un pH neutru.

La ce sa ma astept in timpul programarii de albire dentara?

De obicei, albirea în cabinet presupune următorii pași:

  1. Medicul dentist va evalua nuanța actuală a dinților dvs. cu ajutorul unei diagrame de nuanță a dinților. Veți vorbi despre potențiala diferență de nuanță a zâmbetului dvs. în urma albirii dentare.
  2. După aceea, medicul dentist vă va lustrui dinții și va îndepărta orice rest de placă bacteriană cu ajutorul unui instrument cu piatră ponce.
  3. Medicul dentist va folosi instrumente pentru a vă ține gura deschisă, astfel încât substanța chimică de albire să nu intre în contact cu zonele cărnoase ale gurii, cum ar fi limba, obrajii sau gingiile.
  4. După aplicarea soluției de albire, medicul dentist o poate menține în aplicare timp de până la o oră.
  5. Medicul dumneavoastră dentist va aplica din nou substanța chimică de albire dacă sunt necesare straturi suplimentare pentru marca respectivă.
  6. Cavitatea orala este igienizata după ce procedura de albire este finalizată. Tratamentele cu fluor de la medicul dentist pot ajuta la diminuarea oricărei posibile sensibilități.
  7. Discutati cu medicul dacă dinții dvs. au căpătat nuanța potrivită, precum și schimbările pe care ar trebui să le faceți în stilul de viață în cursul zilei următoare pentru a permite produsului chimic de albire să își facă efectul. Acestea includ abținerea de la vin roșu și cafea, precum și de la alimentele foarte colorate. Dinții dvs. sunt deshidratați imediat după albirea dinților, ceea ce îi face mai vulnerabili la petele de alimente și băuturi.
  8. Dinții dvs. pot apărea ceva mai inchisi la câteva zile după albire, chiar dacă urmați recomandarea medicului dentist de a evita vinul, cofeina și mesele strălucitoare. Totuși, nu renunțați. Albirea dinților provoacă deshidratare, motiv pentru care aceștia par instantaneu mai strălucitori după proces.
  9. Dacă dinții dvs. încă nu au culoarea dorită după o săptămână, întrebați medicul dentist dacă există vreo șansă ca aceștia să fie mai clari cu tratamente la domiciliu sau mai multe programări în cabinet.

Cat dureaza nuanta dupa albirea dentara?

  • Putem spune ca albirea dinților este opusul arsurilor solare. Estomparea rezultatelor albirii dinților este condiționată de comportamentele alimentare și sociale. Există o serie de variabile care pot afecta durata de albire a dinților.
  • Kiturile de albire în cabinet sau de luat acasă ale specialiștilor stomatologi ar putea produce rezultate care durează mult timp.
  • Efectele acestor tratamente de albire durează adesea între 1 și 3 ani. Pentru a prelungi rezultatele, este necesară o întreținere corespunzătoare.
  • Aceasta include reducerea consumului de coloranți și practicarea unei igiene dentare regulate.
  • Pentru a prelungi beneficiile, este necesară o întreținere corespunzătoare. Aceasta include reducerea la minimum a consumului de alimente și băuturi care pătează și practicarea unei igiene bucale corespunzătoare.

albirea dentara DQ

Exista efecte secundare?

Ca orice terapie medicala, pot exista si efecte secundare. Despre toate acestea medicul  va va informa inaintea efectuarii procedurii.

Totusi, există si efecte adverse mai severe, cum ar fi:

  1. Arsuri și iritații ale gingiilor: Acestea pot fi prevenite prin acoperirea completă a gingiilor înainte de tratament și prin utilizarea de tăvi personalizate. Arsurile și iritațiile la nivelul gingiilor sunt mai susceptibile de a rezulta în urma utilizării tăvițelor cu gel la domiciliu sau a albirii la scaun. Arsurile și iritațiile gingiilor sunt de obicei minore și trecătoare atunci când apar.
  2. Albirea gingiilor: Gingiile pot fi albite și își pot pierde temporar culoarea.
  3. Disconfort sau suferință gastrointestinală: Puteți avea o ușoară durere de stomac sau o senzație de arsură în gât dacă înghițiți un produs de albire
  4. Orice tip de produs de albire a dinților care implică substanțe abrazive sau soluții puternice de albire poate provoca șanțuri la suprafață și subțierea smalțului.
  5. Unii consumatori susțin că albirea dinților provoacă durere. Contactați medicul dentist dacă simțiți arsură, disconfort sau sensibilitate excesivă.

Cu ce ramanem de aici?

  • Atunci când se face sub supravegherea unui profesionist din domeniul sănătății dentare, albirea profesională a dinților este un proces cosmetic care vă poate albi dinții cu puțin pericol.
  • Majoritatea efectelor negative, cum ar fi iritarea gingiilor și sensibilitatea dinților, sunt trecătoare.
  • Pentru albirea profesională a dinților, procedurile în cabinet și tratamentele personalizate la domiciliu sunt cele două posibilități principale.
  • Care tratament vă va ajuta să obțineți culoarea dorită și să reduceți disconfortul? Medicul dumneavoastră dentist vă poate sfătui în acest sens! Vă  așteptăm la clinica stomatologica DentalQ pentru un “Hollywood smile” sanatos si durabil!
Facebook
WhatsApp
Twitter
X
LinkedIn
Email
Telegram

Alte postari:

plomba

Plomba mea s-a dezlipit. Ce am de facut?

Plombele sunt materiale adezive care seamana estetic cu tesuturile dure dentare (smaltul, dentina). Din pacate, materialele de obturatie (plombe) care exista pe piata nu ating duritatea smaltului. Din aceasta cauza,

Citește mai mult »
rezectia apicala sau apicoectomia

Rezectia apicala sau Apicoectomia

Apicoectomia este o procedură dentară comună cu o rată ridicată de succes. În urma intervenției chirurgicale, puteți avea dureri și umflături ușoare, dar acestea dispar de obicei în 1- 2

Citește mai mult »

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai rezervat consultatia gratuita ?

Mai ai o sansa!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!

Felicitari!

Ai castigat o 

CONSULTATIE GRATUITA

Ora
Minute
Secunde

Profita Acum si Beneficiezi de una dintre cele 5 Consultatii Gratuite pentru clienti noi. Completeaza Formularul si te vom contacta noi pentru a programa consultatia.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!