Programează-te

DentalQ

Program

Luni - Vineri: 08:00 - 20:30
Sâmbătă: 08:00 - 14:00
Duminică: Închis

tratarea problemelor gingivale

Prevenirea si tratarea problemelor gingivale: Ghidul complet

Sănătatea gingiilor este esențială pentru o igienă orală adecvată și pentru menținerea sănătății dentare pe termen lung. Problemele gingivale, cum ar fi gingivita și parodontaza, pot avea consecințe serioase dacă nu sunt tratate la timp. În acest ghid complet, vom explora cauzele, simptomele, metodele pentru prevenirea și tratarea problemelor gingivale, pentru a-ți oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a-ți menține gingiile sănătoase și puternice.

Ce sunt problemele gingivale?

Problemele gingivale includ o gamă largă de afecțiuni care afectează gingiile, țesuturile moi care susțin dinții în cavitatea orală. Printre cele mai comune probleme gingivale se numără:

 1. Gingivita: O inflamație a gingiilor cauzată de acumularea plăcii bacteriene. Gingivita se manifestă prin gingii roșii, umflate și sângerânde în timpul periajului dentar sau a folosirii aței dentare.
 2. Boala parodontală: O afecțiune mai gravă care afectează țesuturile din jurul dinților, inclusiv osul care susține dinții. Boala parodontală poate duce la retragerea gingiilor, formarea de buzunare gingivale și chiar la pierderea dinților.

Cauzele problemelor gingivale

Problemele gingivale sunt de obicei cauzate de acumularea plăcii bacteriene pe suprafața dinților și de-a lungul liniei gingivale. Alte cauze comune includ:

 • Igiena orală necorespunzătoare, inclusiv periajul dentar și utilizarea aței dentare inadecvate sau neregulate.
 • Fumatul și consumul de tutun, care pot agrava inflamația gingiilor și pot crește riscul de boală parodontală.
 • Factori genetici care pot predispune unele persoane la probleme gingivale.
 • Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul sau bolile autoimune, care pot afecta sănătatea gingiilor.

Simptomele problemelor gingivale

Simptomele problemelor gingivale pot varia în funcție de severitatea afecțiunii, dar pot include:

 • Gingii roșii, umflate sau sângerânde
 • Sensibilitate la nivelul gingiilor sau la mestecat
 • Retragerea gingiilor sau apariția de buzunare gingivale între dinți
 • Respirație urât mirositoare persistentă
 • Mobilitatea sau pierderea dinților în stadiile avansate ale bolii parodontale

tratarea problemelor gingivale

Prevenirea problemelor gingivale

Prevenirea problemelor gingivale este crucială pentru menținerea sănătății gingiilor și a danturii în general. Iată câteva măsuri pe care le poți lua pentru a preveni problemele gingivale:

 1. Igienă orală adecvată: Periajul de două ori pe zi și utilizarea aței dentare în mod regulat sunt esențiale pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și prevenirea acumulării acesteia la nivelul gingiilor.
 2. Vizite regulate la dentist: Vizitele de rutină la dentist pentru controale periodice și curățiri profesionale pot ajuta la identificarea și tratarea precoce a problemelor gingivale înainte de a deveni grave.
 3. Evitarea obiceiurilor nocive: Renunță la fumat și la consumul de tutun, care pot agrava inflamația gingiilor și pot crește riscul de boală parodontală.
 4. Alimentație echilibrată: O dietă sănătoasă și echilibrată, bogată în legume, fructe și proteine, poate contribui la menținerea sănătății gingiilor și a danturii în general.

Tratamentul problemelor gingivale

Tratarea problemelor gingivale variază în funcție de severitatea afecțiunii și poate include:

 • Curățări profesionale: Îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului de pe suprafața dinților și de-a lungul liniei gingivale.
 • Terapie cu laser: Utilizarea laserului pentru a îndepărta țesutul infectat și pentru a stimula vindecarea gingiilor.
 • Chirurgie parodontală: Intervenții chirurgicale pentru tratarea problemelor gingivale avansate, cum ar fi gingivectomia sau transplantul de gingie.

tratarea problemelor gingivale

DentalQ – Partenerul tău în sănătatea gingiilor

DentalQ este un centru stomatologic de încredere care oferă servicii complete pentru prevenirea și tratarea problemelor gingivale. Echipa noastră de medici stomatologi specializați și experimentați este aici pentru a te ajuta să îți menții gingiile sănătoase și să îți redobândești zâmbetul strălucitor. Programările pot fi făcute online pe site-ul nostru dentalq.ro sau telefonic, iar serviciile noastre includ consultanță personalizată, tratamente avansate și o atenție deosebită acordată nevoilor tale individuale.

ZAMBETUL LA CONTROL

Prevenirea și tratarea problemelor gingivale sunt esențiale pentru menținerea unei igiene orale adecvate și a sănătății dentare pe termen lung. Prin adoptarea unui regim de igienă orală adecvat, evitarea obiceiurilor nocive și vizitele regulate la dentist, poți preveni sau trata eficient problemele gingivale și poți avea un zâmbet sănătos și strălucitor pentru mult timp.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nu ai rezervat consultatia gratuita ?

Mai ai o sansa!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!

Felicitari!

Ai castigat o 

CONSULTATIE GRATUITA

Ora
Minute
Secunde

Profita Acum si Beneficiezi de una dintre cele 5 Consultatii Gratuite pentru clienti noi. Completeaza Formularul si te vom contacta noi pentru a programa consultatia.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!