Fatetele și albirea dinților sunt două soluții comune pe care le puteți lua în considerare în căutarea zâmbetului ideal. Totuși, cum o poți alege pe cea potrivită pentru tine? Noi suntem dentiști și suntem aici pentru a vă oferi informațiile de care aveți nevoie. Nuanțele fațetelor și ale albirii dinților vor fi acoperite în detaliu în acest articol, permițându-vă să faceți o alegere în cunoștință de cauză care să vă completeze obiectivele cosmetice. Prin urmare, continuați să citiți pentru a găsi cea mai bună alternativă pentru dumneavoastra, indiferent dacă sunteți în căutarea unei transformări dramatice sau a unei îmbunătățiri modeste. Fatete dentare sau albire?
Fatete dentare vs Albire- “Fatetele sunt multifunctionale”
- Fatetele pot funcționa mai bine pentru petele care sunt mai dificil de îndepărtat. În plus, un pacient poate selecta albul precis al dinților săi cu ajutorul fațetelor.
- Dar fațetele pot fi utilizate pentru mai mult decât albirea dinților.
- În plus, acestea pot corecta dinții strâmbi, spațiile și spațiile inegale și dinții ciobiți sau fracturați.
- Acestea sunt „capace pentru dinți”, create la comandă, menite să ascundă sau să ajusteze orice imperfecțiuni.
Fatete dentare vs Albire – “Albirea are un rezultat mai bun”
- Tratamentele pentru albirea dinților albesc eficient dinții.
- Acestea tind să funcționeze cel mai bine pentru îngălbenirea dintilor și petele produse de alimente și alcool.
- Poate fi mai dificil de îndepărtat anumite decolorări întunecate sau gri cu soluții standard de albire.
Ce este mai exact Albirea?
Albirea dinților se poate face la cabinetul unui dentist sau acasă, cu produse din comerț. Printre opțiunile eliberate fără rețetă se numără tăvițele sau benzile de albire, clătirile și pasta de dinți specifică. Ele nu funcționează pentru toată lumea, iar rezultatele diferă.
Multe persoane apelează la dentist pentru albirea dinților, pentru un rezultat mai evident.
Pentru a scăpa de pete și a lumina dinții, medicul dentist utilizează o soluție puternică de albire cu peroxid de hidrogen. Procedurile sunt scurte și se resimte foarte puțin disconfort.
Ce sunt de fapt Fatetele dentare?
O fateta este un strat dur specific dinților care acoperă întreaga suprafață frontală. Fatetele dentare se aplică numai pe dinții frontali expuși; ele nu sunt utilizate pe molari(masele), care sunt situați în partea din spate a gurii, deoarece sunt doar de natură cosmetică. Fatetele sunt lipite direct pe suprafața dintelui cu ajutorul unui material de umplere compozit sau din porțelan.
- Medicul dentist va lua amprente ale dinților pacientului pentru a realiza fatete din porțelan personalizate pentru fiecare dinte în parte.
- Dentistul aplică fatetele din compozit și le modelează sau le „sculptează”.
Cu ambele tipuri de fatete, pacientul obține o „amprenta” personalizată, cu aspect natural, pentru a acoperi fiecare dinte.
Fatete dentare vs Albire- ce probleme rezolva?
Fatete vs Albire – De ce Fatetarea?
- Fatetele pot funcționa mai bine pentru petele care sunt mai dificil de îndepărtat. În plus, un pacient poate selecta albul precis al dinților săi cu ajutorul fatetelor.
- Dar fatetele pot fi utilizate pentru mai mult decât albirea dinților.
- În plus, acestea pot corecta dinții strâmbi, spațiile și spațiile inegale și dinții ciobiți sau fracturați.
- Acestea sunt „capace pentru dinți”, create la comandă, menite să ascundă sau să ajusteze orice imperfecțiuni.
Fatete vs Albire – De ce Albirea?
- Tratamentele pentru albirea dinților albesc eficient dinții.
- Acestea tind să funcționeze cel mai bine pentru îngălbenirea dintilor și petele produse de alimente și alcool.
- Poate fi mai dificil de îndepărtat anumite decolorări întunecate sau gri cu soluții standard de albire.
Fatete dentare vs Albire: procesul in sine
Procesul de Fatetare
- Procesul de aplicare a fatetelor este mai intruziv decât cel de realizare a procedurilor de albire.
- Medicul dentist trebuie să îndepărteze o parte din smalțul de pe suprafața dinților pentru a-i pregăti pentru fațete.
- Dinții vor fi modificați permanent prin această tehnică, deoarece smalțul dinților nu se poate regenera. O parte din smalț este înlocuită cu fateta, care este lipita direct pe dinte.
- Înainte de a lua în considerare fatetele, un pacient trebuie să aibă smalțul dinților sănătoși.
- Poate fi problematică îndepărtarea unei porțiuni de smalț de pe un dinte care este deja slăbit. Un dinte deja vulnerabil poate fi expus riscului de a dezvolta carii între și sub fațete.
Procesul de Albire
- Nu este prea complicat. Dinții vor fi curățați și examinați inițial de medicul dentist.
- Înainte de procedura de albire, aceștia vor avea grijă de orice carii sau probleme de carie. După curățare, dinții vor fi acoperiți cu o soluție de albire, care va fi îndepărtată după un timp și apoi aplicată din nou. Deși în mod normal este nevoie de mai multe sesiuni pentru a obține rezultatele dorite, sedinta durează doar 1h.
- Dentiștii obțin rezultate superioare atunci când vine vorba de albirea dinților decât produsele disponibile pacientilor.
- Aceste bunuri sunt destinate numai utilizării de către experți, deoarece au potențialul de a fi dăunătoare dacă sunt manipulate greșit. În timpul acestor operații, dentiștii autorizați acordă o atenție sporită pentru a proteja buzele, gingiile și ochii. Avantajul este că, în comparație cu tehnicile la domiciliu, acestea sunt mult mai rapide și dau rezultate mai fiabile.
Fatete vs Albire – care dintre ele este mai rapida?
“Fatetele sunt mai eficiente”
- Atât procedurile pentru fatetele din porțelan, cât și cele pentru fatetele compozite pot necesita mai multe ore și mai multe programări pentru a fi finalizate. În schimb, fatetele au o durată de viață de maximum 15 ani. În ciuda rezistenței lor, acestea sunt delicate și predispuse la deteriorare.
- Dacă un pacient își scrâșnește dinții sau mușcă obiecte dure, cum ar fi gheața sau chiar unghiile, acestea se pot ciobi sau desprinde.
- O fateta care a fost deteriorată poate fi de obicei reparată de medicul dentist, mai ales dacă este compusă din material compozit.
- Cu toate acestea, potențialii pacienți trebuie să înțeleagă că realizarea de fatete este o procedură ireversibilă, deoarece o parte din smalț este îndepărtată. Acestea trebuie schimbate dacă se rup sau se desprind.
“Albirea este mai eficienta”
- Cu albirea dinților, un pacient poate observa rezultatele imediat. Totuși, acestea nu durează pentru totdeauna.
- Chiar și după albirea profesională a dinților, petele pot reveni în cele din urmă.
- Pacientul ar putea fi nevoit să revină câțiva ani mai târziu pentru a face procedura din nou.
Fatete vs. Albire dentară: Care este mai bună pentru dumneavoastră?
- Este absolut nedrept să comparam fatetele cu albirea dinților. Ambele au capacitatea de a estompa decolorarea dinților, dar aici se termină asemănările lor.
- Dincolo de albirea dinților, fațetele pot rezolva o gamă largă de probleme.
- În plus, fatetele sunt o soluție pe termen lung, adaptată fiecărui individ. Astfle, este de la sine inteles costul mai mare al fatetelor.
- Deși scumpe, fatetele au o durată de viață lungă. În plus, acestea pot trata simultan decolorarea, spațierea neregulată a dinților și dinții ciobiți. Cu toate acestea, plasarea lor va altera smalțul dinților în mod ireversibil.
- Cu toate acestea, în funcție de tipul de decolorare, ar putea să nu fie eficientă. Spațiile dintre dinți sau strâmbăturile dentare nu vor fi corectate de intervenție. De asemenea, poate fi nevoie să fie făcută la fiecare câțiva ani.
- Cel mai bun mod de a face orice selecție cosmetică este de a lua în considerare prioritățile pacientului. Alegerea între fatete și albirea dinților este la fel. Puteți alege ce este mai bun pentru dvs. discutând cu medicul dentist despre alternativele dumneavoastra.