Programează-te

DentalQ

Program

Luni - Vineri: 08:00 - 20:30
Sâmbătă: 08:00 - 14:00
Duminică: Închis

Calitatea este promisiunea noastră

Consultație gratuită cu dr. Alexandra Grosu

Consultația gratuiă presupune realizarea unui plan de tratament de către Dr. Alexandra Grosu și echipa sa, și o radiografie panoramică realizată în clinică. Intervenția chirurgicală presupune sedarea conștientă realizată de către medicul anestezist (pe lângă anestezia propriu-zisă), astfel încât pacientul să fie relaxat pe durata intervenției și să nu simtă pic de durere.

Dantura fixa pe 4 implanturi standard

13900

lei

Computer Tomograf Initial

Extractii Dentare

4 Implanturi Standard

4 Bonturi Protetice

Lucrarea Fixa Provizorie

Terapia durerii LASER

Computer Tomograf de control

Nu include Sinus Lift, daca este cazul

Nu include Aditie de os, daca este cazul

Dantura fixa pe 6 implanturi standard

17500

lei

Computer Tomograf Initial

Extractii Dentare

6 Implanturi Standard

6 Bonturi Protetice

Lucrarea Fixa Provizorie

Terapia durerii LASER

Computer Tomograf de control

Nu include Sinus Lift, daca este cazul

Nu include Aditie de os, daca este cazul

Dantura fixa pe 4 implanturi Premium

18900

lei

Computer Tomograf Initial

Extractii Dentare

4 Implanturi Standard

4 Bonturi Protetice

Lucrarea Fixa Provizorie

Terapia durerii LASER

Computer Tomograf de control

Nu include Sinus Lift, daca este cazul

Nu include Aditie de os, daca este cazul

Dantura fixa pe 6 implanturi Premium

23900

lei

Computer Tomograf Initial

Extractii Dentare

6 Implanturi Standard

6 Bonturi Protetice

Lucrarea Fixa Provizorie

Terapia durerii LASER

Computer Tomograf de control

Nu include Sinus Lift, daca este cazul

Nu include Aditie de os, daca este cazul

Dantura fixa pe implanturi conventionale si 2 implanturi Zigomatice

32900

lei

Computer Tomograf Initial

Extractii Dentare

2 Implanturi Zigomatice
+ 4 Implanturi Conventionale

6 Bonturi Protetice

Lucrarea Fixa Provizorie

Terapia durerii LASER

Computer Tomograf de control

Dantura fixa pe 4 implanturi Zigomatice

35900

lei

Computer Tomograf Initial

Extractii Dentare

4 Implanturi Zigomatice

4 Bonuri Protetice

Lucrarea Fixa Provizorie

Terapia durerii LASER

Computer Tomograf de control

Intervenție fără durere – Sedarea conștientă

Fiecare intervenție se realizează sub sedarea conștientă realizată da către medicul anestezist. Te vei simți foarte relaxat și vei adormi pe alocuri în timp ce aștepți noul zâmbet.

Este vorba despre sedarea conștientă, care este foarte diferită față de anestezia generală (unde pacientul este 100% inconștient). Sedarea conștientă te va adormi doar pe alocuri, iar tu vei fi semi-conștient și te vei simți extrem de confortabil. Mai mult decât atât, aceasta elimină durerea și diminuează inflamația.

Această procedură medicală implică și medicul anestezist, care asistă la intervenția de inserare a implanturilor dentare, discută cu pacientul înainte de aceasta iar mai apoi îi monitorizează semnele vitale cu ajutorul aparatelor speciale.

Sedarea conștientă este o procedură minim invazivă și cât se poate de lejeră pentru tine. Iar pentru că tu vei fi mult mai relaxat ca de obicei, timpii operatori se vor scurta, deci intervenția va dura mult mai puțin – nici nu îți vei da seama de trecerea timpului.

Prietenii noștri

Fiecare pacient este și prietenul nostru fiindcă încrederea acordată ne responsabilizează la maxim. Ce poate fi mai frumos decât să vezi prietenii zâmbind?!

De ce să alegi DentalQ

Prima Sedinta

Consta intr-o evaluare clinica, efectuarea unui coputer tomograf chiar in cadrul clinicii nostre, nemaifiind necesar deplasarea intr-un alt centru de rediologie. Inarmati cu toate aceste informatii, vom pune un diagnostic corect si vom putea efectua un plan de tratament complet si personalizat.

Vom incepe cu anestezia dentara pentru a avea parte de o experienta placuta, fara durere. Urmeaza apoi extractiile dentare , daca este cazul urmand sa inseram \ implanturile dentare – cu sau fara aditii osoase , imediat dupa, medicul protetician va lua prima amprenta pentru ca lucrarea sa fie aplicata in 24-48 ore, In cazul danturii fixe in 4/6 ore lucrarea provizorie va fi aplicata imediat in aceeesi sedinta. Imediat dupa interventie vi se va aplica terapia Laser in vederea diminuarii inflamatiei post operator.

La 6 luni de la aplicarea implanturilor dentare, lucrarea provizorie va fi inlocuita de o lucrare definitiva care este realizata din zirconiu sau compozit pe o structura metalica frezata CAM-CAD

DentalQ, este clinica care se specializeaza pe reabilitarile complexe ale danturii cu ajutorul implanturilor dentare. Întreaga sa infrastructură cat și echipa sunt organizate astfel incat sa trateze chiar și cele mai dificile cazuri.

Albire dentară
Implant dentar
Profilaxie dentară
Chirurgie dentară
DentalQ KIDS
Fast & Fixed

Etapele procedurii

Tehnica Dantură Fixă pe implanturi dentare presupune că la 24 de ore de la inserarea implanturilor să fie fixată o lucrare provizorie. Aceasta rămâne fixată 4-6 luni, timp în care are loc vindecarea implanturilor

  • Implanturi fără durere
  • Zâmbet în 24 ore
  • Reabilitarea masticației
 
Prima ședință

Presupune efectuarea unei radiografii sau a unui computer tomograf. Vom realiza examenul clinic al cavității bucale pentru a evalua gingia sau dinții prezenți. Tot în cadrul acestei consultații vom purta o discuție amănunțită despre starea ta generală de sănătate și după caz vom solicita analize suplimentare. În urma primei consultații vom pune un diagnostic pe baza căruia vom discuta planul de tratament și bugetul aferent

Constă în etapa chirurgicală care începe, bineînțeles, cu anestezia și cu Sedarea Conștientă. După care urmează extracțiile dentare, inserarea implanturilor dentare și în funcție de necesitate și adiția osoasă. Intervenția durează de obicei între o oră și 3 ore în funcție de complexitatea cazului. La aproximativ 24 de ore de la intervenția chirurgicală, urmează etapa protetică. Acum e momentul în care se fixează dantura fixă provizorie care va fi purtată timp de 4-6 luni pentru a permite vindecarea completă a implanturilor.

La 4-6 luni până la 1 an de la inserarea implanturilor, lucrarea provizorie va fi înlocuită cu lucrarea protetica definitiva, care este realizată din dinți individuali din zirconiu pe structură frezată CAD-CAM din metal. Bugetul acesteia este de 14500 RON pentru Dantura Fixă pe implanturi standard.

Asociația Stomatologilor Specializați În Chirurgie Orala Și Implantologie

Clinica de implantologie dentară DentalQ este acreditată de Asociația Stomatologilor Specializati In Chirurgie Orala Si Implantologie Scopul acestei asociații este să impună standarde de calitate în domeniul chirurgiei orale prin educare medicală teoretică, dar mai ales practică.

Ce ne recomanda

Îți garantăm o experiență fără durere, care îți va schimba nu doar felul în care arată dantura, dar și atitudinea, viața socială și masticația, care va fi realizată în sfârșit corect.

Pacienții noștri se încred în noi datorită profesionalismului demonstrat în timp. Vezi experiența clinicii DentalQ în cifre. 

0

Arcade reabilitate prin Dantura Fixă pe Implanturi Dentare

15

De implanturi dentare înserate de DentalQ până în prezent

3.493

De pacienți fericiți

Sistemul Dantură fixă pe implanturi dentare, implică un număr redus, dar totuși extrem de eficient de implanturi dentare, care inserate în poziții cheie conferă siguranța de care ai nevoie / siguranța unei danturi sănătoase. Mai mult decât atât, această intervenție este minim invazivă, iar recuperarea este mult mai ușoară.

Pentru a putea insera un implant dentar în condiții sigure, este necesar sa facem un set de analize înainte de a începe intervenția.
Astfel, hemoglobina glicozilată trebuie să fie sub valoarea 7% iar glicemia din ziua intervenției trebuie să fie sub 180 mg/dl. Dacă avem un control bun al glicemiei, luăm tratamentul prescris de medicul curant și avem valorile indicate mai sus, atunci implantul se vindecă asemanator ca în cazul pacienților fără diabet.

Aceasta este, de fapt, indicația de bază oferită de medici. Tehnica de dantură fixă pe implanturi dentare le este recomandată tuturor pacienților cu dantura afectată de boala parodontală. Mai întâi, se realizează extracția dinților afectați, se curăță infecția locală, se inserează implanturile și se face adiția de os care remodelează osul afectat – toate acestea sunt realizate într-o singură ședință.

De obicei folosim anestezia locală, însă în cazul în care realizăm intervenția cu dantură fixă pe implanturi dentare în 24 de ore folosim și sedarea conștientă, o altă tehnică de anestezie ce permite desfășurarea tratamentului fără durere sau frică.

În cazul în care pacientul prezintă retracții gingivale, se realizează intervenția de transplant de gingie. Intervenția începe cu recoltarea unui fragment de gingie de dimensiuni mici de pe bolta palatină (cerul gurii), urmând să fie aplicat ulterior în zona de interes. Astfel putem acoperi rădăcinile expuse ale dinților sau putem îmbunătăți calitatea gingiilor din jurul implanturilor dentare. După intervenție, se recomandă evitarea următoarelor: alimente condimentate, sucuri acidulate, citrice. De asemenea, se indică o alimentație cu dietă moale semilichidă în prima săptămână după intervenție.

Cât timp se respectă protocolul de antisepsie și de asepsie atât înainte de intervenție cât și pe parcursul acesteia, se poate evita orice apariție a unei infecții. Dacă indicațiile oferite de medic nu se respectă iar zona operată este contaminată, poate apărea un abces. De asemenea, după intervenție se prescrie un tratament cu antibiotic și antiinflamator, având rolul de a proteja zona operată de posibilele infecții.

Metalele feromagnetice nu sunt folosite nici pentru confecționarea lucrărilor protetice și nici în cadrul structurii implantului dentar. Așadar, pacientul poate realiza fără griji RMN/CT/radiografie.

Dacă nu este întrerupt acel tratament anticoagulant, există un risc de sângerare. În aceste cazuri frecvente, anticoagulantul se înlocuiește cu acordul medicului care l-a prescris.

Conform Codului Deontologic al Medicilor Stomatologi, medicilor stomatologi le este interzis să ofere garanție pentru manoperele realizate; aici e inclusă și intervenția de inserare a implantului dentar.
În același timp, medicul își asumă pe deplin responsabilitatea pentru manoperele realizate. Mai mult decât atât, studiile indică o rată de succes a implanturilor dentare de aproximativ 98% la 10 ani. Cu toate acestea, dacă implantul dentar nu este inserat corect, nu se respectă un anumit protocol chirurgical iar pacientul nu respectă o igiena corespunzatoare după intervenție, pot apărea probleme.

În majoritatea situațiilor este chiar indicat ca implantul dentar să se insereze în aceeași ședință cu extracția dentară, cât timp osul permite acest lucru. În acest mod putem grăbi perioada de așteptare până când putem fixa o coroană pe acel implant. Cu ajutorul adiției de os putem asigura o vindecare mai bună a osului și a gingiei după extracția dentară și inserarea implantului dentar.

Cu ajutorul tehnologiilor moderne precum PRF (factori de creștere) recoltat din plasma pacientului, cât și pe baza unui plan de tratament bine pus la punct în urma analizei computerului tomograf, este chiar indicat ca implantul dentar să se insereze în aceeași ședință cu extracția dentară.

Excepție fac situațiile când pacientul prezintă o infecție acută cu abces, chisturi radiculare sau lipsa osului cauzată de distrucția avansată apărută în urma bolii parodontale (depinde de la caz la caz). În aceste situații este indicat ca mai întâi să așteptăm ca zona să se vindece aproximativ 4-6 luni, iar abia mai apoi să intervenim pentru inserarea implanturilor dentare.

Lucrarea provizorie se fixează a doua zi după intervenție sau la maxim 3 zile de la aceasta, atunci când avem situații mai complexe.

Lucrarea finală se montează după 4-6 luni de la intervenție, timp în care se realizează osteointegrarea implanturilor iar gingia se vindecă. Astfel, dantura provizorie este înlocuită după 4-6 luni cu cea fixă, definitivă.

Este indicat ca în a doua zi să punem dantura provizorie pentru că aceasta favorizează o vindecare mai predictibilă a gingiei, oferind un grad sporit de protecție.

Este normal ca după operație să apară o inflamație la nivelul feței. Aceasta poate fi însoțită de hematoame (vânătăi) și există riscul de sangerare tardivă sau prelungită.

Există riscul ca implantul dentar să nu se integreze corect în cazul în care pacientul nu respectă indicațiile de a se alimenta pentru 4-6 luni doar cu alimente moi (supe, piureuri), nu adoptă o dietă semilichidă și forțează dantura provizorie (fixată pe implanturi) cu o dietă de consistență dură.

Dacă pacientului nu i se indică realizarea unor analize de sange înainte de intervenție, care pot indica prezența unui diabet necontrolat și nedepistat, există riscul apariției unei infecții locale și posibilitatea ca implantul să nu se integreze.

Pe de altă parte, dacă pacientul folosește medicamente de tipul bifosfonaților care se prescriu de obicei în cazul osteoporozei la femei, există riscul de necroză a osului maxilar care duce la apariția unei infectii locale și la dezgolirea osului de gingie. Tocmai de aceea e foarte important ca medicul să întrebe pacientul, înainte de toate, despre bolile pe care le are și despre medicamentele pe care le administrează.

Sinus Lift reprezintă o tehnică de adiție de os la nivelul maxilarului, în zona măselelor. Este indicat să fie realizată pe partea dreaptă, pe partea stângă sau bilateral dacă a trecut o perioada lungă de timp de la extracția molarilor sau a premolarilor.

După extracția dinților, osul se atrofiază în zonele rămase, scade în înălțime și nu permite inserarea implanturilor dentare. Altfel spus, dacă am insera un implant de 10 mm lungime într-un os de 2-4 mm înălțime, am perfora direct cavitatea sinusului maxilar și am intra cu implantul în sinusul maxilar. Acest incident poate duce la sinuzită maxilară sau chiar la eșecul integrării implantului. Pentru ca acest lucru să fie prevenit, se adaugă în acea zonă os de origine animală, prelucrat termic și biologic, care va înconjura în totalitate implantul pe toată lungimea sa, odată cu ridicarea intraoperatorie a membranei sinusului maxilar.

Sinus Lift este singura modalitate de a insera predictibil un implant la nivelul maxilarului, în zonele posterioare ale măselelor dacă pacientul se prezintă cu deficit de os.

De cele mai multe ori, osul utilizat este de origine animală, mai exact de origine porcină. El este prelucrat termic, chimic și biologic, prezentându-se sub forma unor granule cu diametru de 1 mm. Aceste granule se amestecă intraoperator cu factorii de creștere recoltați din plasma pacientului (prin tehnica PRF) și se aplică în zona de interes pentru a crește grosimea sau înălțimea osului.

Totuși, trebuie să ne raportăm tot timpul la unicitatea cazului. Chiar dacă pe website-ul nostru sunt afișate prețurile standard, totul depinde de cazul pacientului – câte implanturi dentare sunt necesare? E necesară adiția osoasă? Care sunt componentele protetice folosite?

Tocmai de aceea planul de tratament este unic, fiind întocmit pentru fiecare pacient în parte, în funcție de nevoi. Doar cunoscând toți pașii aferenți tratamentului putem întocmi un cost exact, care va fi explicat pacientului.

Osteoporoza nu reprezintă o contraindicație propriu-zisă pentru implanturile dentare deoarece implanturile moderne au o suprafață specială care permit integrarea în orice tip de os.

Totuși, dacă pacientul folosește medicamente de tipul bifosfonaților pentru osteoporoză, sunt total contraindicate manoperele chirurgicale de tipul extracției dentare sau inserarea implanturilor dentare fiindcă ele pot duce la complicații grave. Pentru a beneficia totuși de implanturi dentare, pacientul trebuie să întrerupă tratamentul pe o perioadă de minim 6 luni iar ulterior să realizeze o analiză de sânge specială cunoscută sub numele de Beta Cross Laps care ne va indica dacă metabolismul osos este restabilit.

Folosind anestezia locală și, după caz, sedarea conștientă, intervenția de inserare a implanturilor dentare decurge fără pic de durere. Se simt acele puncții anestezice timp de câteva secunde, după care zona amorțește pe deplin. După ce trece anestezia, medicamentele antialgice, prescrise printr-o rețetă, își fac efectul, astfel încât durerea să nu apară. În funcție de amploarea intervenției și de organismul fiecărui pacient, dozele administrate se ajustează astfel încât pacientul să se simtă confortabil cu zona operației.

Program clinică

Vă așteptăm cu drag în clinica noastră!
Luni-Vineri
08:00 – 20:00
Sâmbătă
09:00 – 15:00
Duminică
Închis

Contact:

Contactează-ne

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Serviciul ales

Nu ai rezervat consultatia gratuita ?

Mai ai o sansa!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!

Felicitari!

Ai castigat o 

CONSULTATIE GRATUITA

Ora
Minute
Secunde

Profita Acum si Beneficiezi de una dintre cele 5 Consultatii Gratuite pentru clienti noi. Completeaza Formularul si te vom contacta noi pentru a programa consultatia.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!