Programează-te

DentalQ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Program

Luni - Vineri: 08:00 - 20:30
Sâmbătă: 08:00 - 14:00
Duminică: Închis

Fatetele dentare: Cat costa zambetul perfect?

Cuprins
cat costa sa iti pui fatete

Fatetele dentare sunt materiale subțiri aplicate pe exteriorul dinților pentru a le îmbunătăți aspectul. Acestea sunt frecvent utilizate pentru a trata diverse probleme dentare estetice, precum nealinierea, denivelările, decolorarea, golurile, ciobiturile, crăpăturile, petele și multe altele. Fațetele pot fi aplicate pe unul, doi sau mai mulți dinți, de obicei pe rândul superior din față, deoarece aceștia sunt cei mai vizibili. În acest articol, vei găsi informații despre fatete dentare pret, varietățile disponibile, costurile, durabilitatea și rezultatele anticipate ale fațetelor dentare.

Tipuri de fațete dentare

Porțelanul sau materialele compozite pe bază de rășină pot fi utilizate pentru a crea fațete. Există avantaje și dezavantaje pentru fiecare tip de fațetă.

Fațete din porțelan

fatete dentare pret

  • Învelișurile subțiri din porțelan, făcute la comandă, sunt învelișuri subțiri care sunt fixate pe partea din față a dinților.
  • Când vine vorba de a vă face dinții să arate mai bine, fațetele din porțelan sunt mai puțin invazive decât coroanele, care înlocuiesc partea vizibilă a dintelui, sau implanturile, care sunt dinți artificiali fixați pe maxilar.
  • Acestea sunt acoperiri puternice, de lungă durată, rezistente la pete, cu aspect natural și de lungă durată.

Fațete realizate din rășină compozită

  • O substanță chimică de lipire care se potrivește culorii dinților naturali este utilizată pentru a lipi fațetele compozite pe bază de rășină pe partea din față a dinților dumneavoastra.
  • Fațetele din compozit nu necesită la fel de multă conturare a dinților ca fațetele din porțelan.
  • În anumite situații, operația poate fi finalizată într-o singură programare la dentist.
  • În plus, acestea sunt de obicei mai rapid de reparat și mai puțin costisitoare.
  • Cu toate acestea, fațetele din porțelan sunt mai durabile și de lungă durată decât fațetele din compozit. Ele sunt, de asemenea, mai simple.
  • În timp, acestea sunt, de asemenea, mai rezistente la pete. În plus, este posibil ca acestea să nu fie la fel de eficiente în corectarea problemelor dentare estetice mai grave.

Cat costa sa iti pui fatete dentare?

Costul mediu al fațetelor pentru fiecare dinte variază de la: 925 $ la 2.000 $ in SUA si doar 1500-4500RON aici in Romania.

Numărul de dinți pe care doriți să îi tratați, dentistul estetician pe care îl alegeți, numărul de programări necesare pentru finalizarea operației și locația dumneavoastră sunt toate elemente care influențează costurile fațetelor.

Fațetele și alte proceduri de stomatologie estetică nu sunt de obicei acoperite de asigurarea dentară.

Află aici cat costa sa iti pui fatete

Care este durata medie de viață a fațetelor?

Fațetele din porțelan durează, de obicei, între10 și 15 ani. Acestea ar putea, totuși, să reziste 20 de ani sau mai mult, cu întreținere și tratament adecvate. 91% dintre participanții care au avut fațete din porțelan în cadrul unei cercetări le mai aveau 20 de ani mai târziu.

Fațetele compozite nu durează atât de mult. În medie, acestea durează între 5 și 7 ani.

Este posibil să fie nevoie să dispuneți înlocuirea fațetelor ori de câte ori acestea încep să prezinte uzură, cum ar fi desprinderea de agentul de lipire.

Restaurarea fațetelor

Fațetele se pot rupe, ciobi, crăpa, desprinde de dinte sau decolora cu timpul. Cu toate acestea, după ce au avut probleme cu fațetele lor inițiale, peste 82% dintre pacienții unei cercetări s-au declarat mulțumiți de rezultatul operațiilor lor de restaurare.

Cum sunt facute fațetele?

Medicul dentist va începe, de obicei, prin îndepărtarea unui pic de smalț, stratul exterior al dintelui, din partea din față și/sau laterală a dinților naturali pentru a vă pregăti pentru fațetele din porțelan. Prin modificarea dinților dumneavoastră, fațetele se vor potrivi mai confortabil și vor avea un aspect mai natural în gura dvs. datorită conturării dinților.

Medicul dentist va face o amprenta a dinților dvs. după reducerea smalțului. Pentru a produce un set unic de fațete care pot fi montate, lipite, lustruite și ajustate, mulajul va fi trimis la un laborator dentar.

Fațetele sunt de obicei ireversibile deoarece necesită îndepărtarea unei părți din structura dentară nativă.

Vezi mai multe despre cum sunt făcute fațetele

Fațete fără preparare

Anumite fațete din porțelan care necesită puțin sau deloc conturarea dinților sunt subțiri ca hârtia și nu necesită nicio pregătire. Dar nu toată lumea se potrivește pentru aceste tehnici mai recente. Pentru această opțiune, smalțul dinților dvs. trebuie să fie deja în stare excelentă.

Cum se creează o amprentă dentară pentru fatete

Înainte de a primi fațete, trebuie să faceți o matriță a dinților dvs. pentru a o prezenta unui laborator dentar după îndepărtarea unei mici părți de smalț. Vă pot fi furnizate fațete temporare pe care să le purtați până la următoarea programare.
Poziționare și modificare: Noile dvs. fațete vor fi lipite de dinții naturali la a treia programare. În cele din urmă, aceștia le vor lustrui și vor face orice ajustări necesare. Pentru a vă asigura că fațetele dvs. sunt poziționate corespunzător, este posibil să fie nevoie să faceți ședințe de urmărire.
Comparativ cu porțelanul, procesul de realizare a fațetelor compozite pe bază de rășină este adesea mai rapid și mai simplu. După pregătirea dinților dumneavoastră, medicul dentist va modela, va solidifica și va lipi materialul compozit pe dinții dumneavoastră. Ați putea chiar să finalizați procesul într-o singură vizită dacă medicul dentist creează materialul compozit folosind tehnologia CAD/CAM.

Îngrijirea ulterioară

  • Menținerea în timp a aspectului fațetelor dvs. necesită o îngrijire adecvată.
  • Pentru a preveni petele, medicul dentist vă poate sfătui să vă abțineți temporar de la vin roșu și cafea la scurt timp după operație.
  • Deoarece dinții dvs. pot fi sensibili la început, se recomandă, de asemenea, să stați departe de mese și băuturi care sunt deosebit de calde sau reci.
  • Pentru a vă asigura că obțineți rezultatele cosmetice dorite pe termen lung, luați în considerare următoarele sfaturi suplimentare pentru îngrijirea ulterioară a fațetelor.
  • Periajul regulat și folosirea aței dentare vor ajuta la prevenirea cariilor în spatele fațetelor dumneavoastră.
  • Pentru a preveni bruxismul, care poate eroda treptat fațetele, purtați o proteză bucală.
  • Dacă credeți că fațetele dvs. încep să se deterioreze sau să se desprindă de dintele natural, anunțați medicul dentist.
  • Fă-ți întâlniri de control și programează curățări de rutină cu medicul dentist.
  • Evitați să mușcați din lucruri precum gheață, creioane, stilouri sau dulciuri tari, care ar putea afecta fațetele dumneavoastră.

Am nevoie de fațete?

Fațetele nu sunt potrivite pentru toată lumea. Înainte de a obține fațete, consultați-vă medicul dentist dacă:

  • Aveți afecțiuni medicale subiacente, în special cele care vă afectează gingiile sau dinții?
  • Aveți dinți lipsă?
  • Strângeți sau scrâșniți des dinții
  • Fațetele sunt de obicei ireversibile, așa că ați putea  să începeți cu alternative mai puțin invazive: proceduri de albire a dinților sau tratamente ortodontice (cum ar fi aparatele dentare sau Invisalign).
  • probleme sau durere la nivelul articulației temporo-mandibulare;
  • gingiile care sângerează ușor sau înclinația spre carii grave sunt semne ale unei igiene dentare deficitare;
  • coroanele dentare sunt indicate pentru tratamentul dinților cu restaurări semnificative (plombe mari) și boli parodontice.

Pentru a obține aspectul estetic dorit cu cea mai mică reducere a țesutului dentar pentru pregătirea dinților și rezistența pe termen lung a dinților, terapia ortodontică, tratamentul parodontal și tratamentul cariilor preexistente sunt de obicei efectuate înainte de tratamentul cu fațete dentare.

Este esențial să mențineți o igienă orală adecvată după primirea fațetelor prin periaj și folosirea aței dentare zilnic și prin programarea pentru curățări de rutină. Fațetele ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru persoanele cărora le lipsesc dinți sau care scrâșnesc mult din dinți.

Facebook
WhatsApp
Twitter
X
LinkedIn
Email
Telegram

Alte postari:

sarcina si dantura

Sunt insarcinata. Si dantura mea?

Sarcina si dantura nu sunt elemente care se incurca reciproc. O dantura bine ingrijita poate aduce multe beneficii atat mamei, cat si fatului. Totusi, cum mentinem acest echilibru? Echilibrul sarcina

Citește mai mult »

Durerea dentara sau sinuzita?

Din cauza simptomelor lor similare, durerea de dinți și durerea sinusală sunt uneori confundate; cu toate acestea, există câteva distincții importante care vă pot ajuta să identificați sursa disconfortului dumneavoastră.

Citește mai mult »
detartraj dentar

Adevăruri și Mituri despre Detartrajul Dentar

Un detartraj dentar este o procedură stomatologică esențială pentru menținerea sănătății orale. Cu toate acestea, există numeroase mituri care descurajează pacienții să apeleze la această procedură. Mit: Detartrajul este dureros

Citește mai mult »

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai rezervat consultatia gratuita ?

Mai ai o sansa!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!

Felicitari!

Ai castigat o 

CONSULTATIE GRATUITA

Ora
Minute
Secunde

Profita Acum si Beneficiezi de una dintre cele 5 Consultatii Gratuite pentru clienti noi. Completeaza Formularul si te vom contacta noi pentru a programa consultatia.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

*Oferta valabila doar pentru pacientii noi!